• fredag , 7 augusti 2020
ANNONS
Studenter ska skapa hållbara lösningar för smarta städer

Studenter ska skapa hållbara lösningar för smarta städer

annons
ANNONS

För sjunde året i rad anordnar Schneider Electric tävlingen Go Green in the City: en utmaning i innovation för studenter. Tävlingen syftar till att uppmärksamma smarta lösningar på miljöproblem och ge arbetstillfällen för unga talanger. I lag om två tävlar studenterna om att skapa bättre hållbarhet i framtidens smarta städer.

Schneider Electric har åter dragit igång tävlingen Go Green in the City. Den årliga globala tävlingen för affärs- och ingenjörsstudenter syftar till att marknadsföra innovativa idéer inom energihantering för smarta städer.

Från den 13:e februari till den 12:e maj är affärs- och ingenjörsstudenter på kandidat, master eller MBA-nivå välkomna att delta i tävlingen. Deltagarna tävlar i lag om två, med minst en kvinna i varje lag för att uppmuntra jämställdhet. Lagen ska lämna in en fallstudie som illustrerar deras idéer för innovativa energihanteringslösningar inom ett av Schneider Electrics fyra grundläggande affärsutmaningsområden: strategi & teknologi, energieffektiva kyllösningar, energilagring & effektivitet och integrerade urbana energisystem, eller en egen idé inom området Going Green.

Sedan starten år 2011 har tävlingen attraherat fler studentlag för varje år. År 2016 registrerade sig 16 466 deltagare från 180 länder världen över, vilket resulterade i 1 184 inlämnade lösningar.

De 100 lag som går till semifinal presenteras den 9:e juni och kommer under två månader få arbeta tillsammans med en mentor från Schneider Electric som hjälper dem att skapa en synopsis och videopresentation för idén. Den 7:e augusti väljs 12 finalister ut som får resa till Paris för att tävla i den stora finalen den 9-13 oktober. Det vinnande laget får sedan resa världen runt för att besöka Scneider Electrics anläggningar och nätverka med anställda inom organisationen. De kommer även att få jobberbjudanden från Schneider Electric i sitt hemland.

För mer information om Go Green in the City-tävlingen, besök: www.gogreeninthecity.com eller följ tävlingen på Facebook och Twitter.

Tidigare vinnare av Go Green in the City.

ANNONS
Annons
Annons
Schneider Electric