• tisdag , 21 augusti 2018
Rumsstyrning för alla behov

Rumsstyrning för alla behov

Vi på Schneider Electric förstår att fastighetsägare vill ha förbättrad energieffektivitet och ökad komfort – utan de extra utgifterna för att uppnå detta. Lägre kostnader för total installation och snabbare driftsättningstid står i förgrunden för den rumsstyrningslösning som du söker. Vi kan leverera det.

Kraven på enkel och mångsidig styrning av värme, ventilation, belysning och multimedia ökar ständigt, vare sig det handlar om ett flerfamiljshus eller ett stort kontorskomplex. Säkerhet, bekvämlighet och energisparande funktioner går endast att uppnå genom intelligent styrning och övervakning av byggnadens system. För att göra det möjligt att styra all data mellan fastighetens olika komponenter krävs ett system som gör att husets alla system kan kommunicera via ett och samma språk. Med andra ord, krävs det ett system som KNX.

Kan användas brett

Idén bakom KNX är lika enkel som den är genial. Det sammanbinder alla huvudsakliga funktioner i fastigheten såsom belysning, uppvärmning, luftkonditionering och solavskärmning i ett intelligent system. Det bidrar till att både sänka driftskostnaderna och ge betydande energibesparingar, samt en ökad flexibilitet och säkerställa en anpassning till framtida utveckling. Med KNX får du även färre ledningar, kortare installationstider och kortare om- och utbyggnadstider. KNX är också ett system med många möjligheter. Det kan nyttjas brett – för såväl hemautomation som fastighetsautomation.

Produkter för alla behov

Schneider Electric är en global specialist inom energihantering och automation. KNX från Schneider Electric innehåller ett omfattande sortiment av certifierade produkter enligt internationell standard som kan sättas samman i en mängd olika lösningar för att täcka behov såsom maximal flexibilitet, komfort, säkerhet och energieffektivitet, särskilt för nya byggnader. Våra KNX-lösningar riktar sig till bostäder såväl som till offentliga byggnader, kontorsbyggnader, hotell, skolor, sjukhus, butiker och varuhus. Schneider Electric lanserar KNX Multitouch Pro och KNX Tryckknapp Pro med ett intuitivt gränssnitt som känns igen från en smartphone eller surfplatta.

KNX Multitouch Pro och KNX Tryckknapp Pro ger kunderna ett val av två innovativa användargränssnitt som tillsammans uppfyller alla krav för en fullt fungerande rumsstyrningslösning som erbjuder exceptionell komfort. Installera KNX Multitouch Pro på en central plats i varje rum för att styra och kontrollera allmänna funktioner såsom temperatur, jalusier och belysning. Via förinställda scenarier kan man med en knapptryckning aktivera flera funktioner samtidigt till exempel ”Kom hem” eller ”Gå bort” och ”Titta på film”, ”Fest” eller ”Städa”. Installera KNX Tryckknapp Pro i ytor där det krävs ytterligare en lokal belysning- och jalusistyrning.

I KNX-sortimentet finns även lösningar för att bekvämt övervaka och fjärrstyra sin byggnad från mobiltelefoner och surfplattor. Den stora fördelen med KNX är emellertid att man får möjlighet till automatiserad styrning via sensorer som styr belysning och jalusier beroende på närvaro, solljus och vind. Schemalagda tidsinställningar kan också användas för styrning. En KNX-installation ger även en ökad trygghet då man kan styra och övervaka inkopplade hushållsapparater såsom, spis, kaffebryggare, strykjärn och tvättmaskin, stänga av vattenventiler, tända upp belysningen i hela huset och trädgården vid oväntade besök samt simulera närvaro vid frånvaro eller längre semestrar.

Läs mer

Relaterade artiklar

Schneider Electric
Assign a menu in the Left Menu options.