• tisdag , 16 april 2024


Schneider Electric

Colombianska studenter vinner Schneider Electric Go Green 2020

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Pressmeddelande, Solna, september 22, 2020 07:00

  • Colombias Team Groon från Universidad Nacional de Colombia i Medellín vann med sin idé att ge tillgång till energi för att utveckla en hållbar fiskeindustri i Bojayá.
  • Schneider Electric lanserade Schneider Electric Go Green 2021 i samarbete med AVEVA

Team Groon från Universidad Nacional de Colombia har utsetts till det vinnande laget i Schneider Electric Go Green 2020. Schneider Electric, ledande inom digital transformation inom energihantering och automation, höll den digitala finalen i sin globala studenttävling den 10 september 2020.

Vinnarna, Angie Redondo och Jorge Polo presenterade sitt projekt för hållbart fiske till förmån för Bojayá-samhället, som bor vid floden Atrato nära Colombias Stillahavskust. Bojayás ekonomi är beroende av fiske och jordbruk och idag går 22 procent av den lokala fiskproduktionen till spillo på grund av otillräcklig elektrisk kylning. Team Groons projekt erbjuder en innovativ lösning som ger tillgång till energi och en hållbar affärsmodell för fiskare i Bojayá, baserad på en pålitlig, sol- och biomassadriven kyllösning för att lagra, och som hjälper distribuera, lokala produkter.

Team Groon presenterade en cirkulär strategi, som inkluderar att använda traditionella fisketekniker, tillämpa hållbara kvoter, återvinna fiskavfallet till biobränsle, installera soldriven kylning och utveckla lokala leveranskedjor. Utöver tillförlitlig tillgång till förnybar energi skapar Groon en positiv hållbar inverkan på den lokala fiskeindustrin genom att minska koldioxidutsläppen med 4,3 ton och bevara områdets kulturella traditioner. Juryn i Schneider Electric Go Green 2020 var imponerad av Team Groons realistiska lösning som kan replikeras i andra liknande samhällen samt deras färdigheter inom problemlösning och presentation.

– Groon är en ekonomiskt möjlig och hållbar lösning som kan förbättra levnadsförhållandena för dussintals fiskare och bidra till att bygga en fridfull framtid för Choco-regionen i Colombia. Vi vill förbättra situationen för tusentals fiskare med ekokylteknik eftersom de inte har tillgång till el, säger Team Groon. Att delta i Schneider Go Green 2020 var fullt av känslor och vi lärde oss så mycket. Vi är tacksamma för en så vacker och oöverträffad upplevelse.

Hitta djärva idéer för att transformera framtiden

Som svar på coronapandemin presenterade de 16 Go Green 2020-finalisterna från Kina, Colombia, Egypten, Hongkong, Indien, Indonesien, Ryssland och USA sina djärva idéer för en jury bestående av ledare från Schneider Electric.

– Hos Schneider Electric är möjligheten att göra skillnad en del av vårt DNA eftersom vi tror att frihet föder innovation. Genom Schneider Electric Go Green letar vi efter drivna och passionerade studenter med djärva och hållbara idéer. Vi tror att tillgång till energi är en grundläggande mänsklig rättighet och genom denna globala tävling söker vi nya sätt att säkerställa det, kommenterade Charise Le, Chief Human Resources Officer.

– Det var ett verkligt privilegium att få lyssna på passionen, idéerna och den uppfriskande perspektiven – framtiden är ljus för alla dessa unga studenter, säger Nathalie Marcotte, Process Automation Senior Vice President på Schneider Electric och en av domarna i tävlingen.

Schneider Electric Go Green 2021

Under det elfte året lanserade Schneider Electric sin senaste tävling i samarbete med partnern och programvaruföretaget AVEVA. Studenterna får chansen att presentera sina idéer för ledande industriledare, få mentorskap från experter och yrkesverksamma, och vinnarna tilldelas en resa till antingen Boston, London, New Delhi, Paris eller Shanghai. Intresserade studenter kan registrera sig på https://gogreen.se.com

Schneider Go Green 2021 | Schneider Electric video på YouTube

För ytterligare information, kontakta:

Karolina Blacharska, presskontakt på Schneider Electric,
070-282 67 63, karolina.blacharska@se.com

Om Schneider Electric:
Vi på Schneider Electric ser tillgång till energi och digital utveckling som en grundläggande mänsklig rättighet. Schneider Electric uppmuntrar alla att använda energi och resurser på optimalt sätt, och säkerställa att “Life is On” överallt och för alla. Vi erbjuder digitala lösningar för energihantering och automation, och skapar genom detta möjligheter för ökad effektivisering och större hållbarhet. Vi kombinerar världsledande energiteknologi, realtidsautomation, mjukvaror och tjänster i integrerade lösningar för hem, fastigheter, datacenter, infrastruktur och industrier. Vår vision är att göra verklighet av de oändliga möjligheterna som finns i ett öppet, globalt och innovativt samhälle och som ligger i linje med vårt syfte och inkluderande värderingar. www.se.com/se.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]
[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
Schneider Electric