• torsdag , 30 maj 2024


Schneider Electric BEE Automation Niclas Brodin, BEE Automation och Kenneth Lindqvist, Schneider Electric

BEE Automation och Schneider Electric ingår partnerskap för effektivare och mer hållbara produktionsanläggningar

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Pressmeddelande, Solna, september 28, 2020 07:00

BEE Automation utför projekt mot slutanvändare inom automation och IT med specialkompetens inom vatten och avlopp. Schneider Electric erbjuder energi- och automationslösningar för effektivisering och hållbarhet. Tillsammans har företagen kapacitet att i detalj kartlägga var det finns utrymme för resurseffektivisering i en industrianläggning.

I partnerskapet står Schneider Electric för proof of concept med innovativ hård- och mjukvara och BEE Automation för integrationen av lösningen mot kundens system. BEE Automation utför programmering av produkter från Schneider Electric inom PLC, PAC, HMI och SCADA-system, som ingår i den öppna arkitekturen EcoStruxureTM Plant.

– Jag vågar säga att i stort sett all industri, både tillverkningsindustri och exempelvis vatten och avlopp som vi jobbar mycket med, har potential att effektiviseras. Kunden ska alltid stå som vinnare i slutändan och EcoStruxureTM Plant passar oss som handen i handsken, så jag ser fram emot ett långt och givande samarbete med Schneider Electric, säger Niclas Brodin, VD på BEE Automation.

För att hjälpa slutanvändaren fatta rätt beslut måste de få rätt information vid rätt tillfälle. Med hjälp av arkitekturen EcoStruxureTM Plant får kunden enkelt kontroll över väsentliga produktionsdata och larm och får snabbt kontroll på eventuella avvikelser, även i mobil eller surfplatta. Denna guidning hjälper underhållspersonal med snabbare felsökning och därmed åtgärd och på så sätt höjs produktionseffektiviteten. I en traditionell produktion används 50 procent av tiden till felsökning och 50 procent till att åtgärda felen.

Det kan också handla om att minska spill av emballage när produkter ska förpackas eller att identifiera onödiga energitjuvar. Allt kan göras mätbart, följas upp och kalibreras för att systemet som helhet ska fungera optimalt på ett mer hållbart sätt.

– Ett bra samarbete mellan systemintegratör och systemleverantör märks ute hos kunden och därför tror vi mycket på det här partnerskapet. I det här fallet levererar Schneider Electric systemlösningen och BEE Automation står för integrationen med kundens system. Vi kan tillsammans anpassa alla led i näringskedjan efter specifika behov så att slutkunden uppnår en effektivare produktion med ett ökat slutresultat, säger Kenneth Lindqvist, Sales Engineer på Schneider Electric.

Läs mer

EcoStruxure Plant: https://www.se.com/ww/en/work/solutions/industrial-process-automation/

BEE Automation: https://bee-automation.se/

För ytterligare information från Schneider Electric, kontakta:

Kenneth Lindqvist, Sales Engineer på Schneider Electric, 070-917 29 54, kenneth.lindqvist@se.com

Karolina Blacharska, presskontakt på Schneider Electric, 070-282 67 63, karolina.blacharska@se.com

Om Schneider Electric:
Vi på Schneider Electric ser tillgång till energi och digital utveckling som en grundläggande mänsklig rättighet. Schneider Electric uppmuntrar alla att använda energi och resurser på optimalt sätt, och säkerställa att “Life is On” överallt och för alla. Vi erbjuder digitala lösningar för energihantering och automation, och skapar genom detta möjligheter för ökad effektivisering och större hållbarhet. Vi kombinerar världsledande energiteknologi, realtidsautomation, mjukvaror och tjänster i integrerade lösningar för hem, fastigheter, datacenter, infrastruktur och industrier. Vår vision är att göra verklighet av de oändliga möjligheterna som finns i ett öppet, globalt och innovativt samhälle och som ligger i linje med vårt syfte och inkluderande värderingar. www.se.com/se.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]
[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
Schneider Electric