• tisdag , 9 augusti 2022

Om Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric är idag ett av världens ledande företag och finns representerat i alla världsdelar. Expertis och kvalitet har gjort Mitsubishi Electric till ett företag att räkna med på alla representerade produktområden.

Inom affärsområdet klimatprodukter har vi marknadens bredaste sortiment på inomhusklimat där vi på Mitsubishi Electric har förbättrat världens inomhusklimat i över 50 år. Faktum är att vi inom luftkonditionering är ett av de ledande företagen i världen, med en försäljning av omkring 15 miljoner aggregat per år.

I Norden har vi varit verksamma i över 30 år. Idag är vi ett 70-tal medarbetare och huvudkontoret ligger i Stockholm. Vidare har vi även säljkontor i Göteborg och Lund. Vi på Mitsubishi Electric Scandinavia ansvarar för försäljning och support av våra egna produkter i Sverige, Finland, Danmark och de Baltiska länderna.

Mitsubishi Electric är ett av de teknikledande företagen när det gäller värmepumpar och luftkonditionering. Eftersom våra aggregat är egentillverkade och att vi själva tillverkar alla vitala komponenter, har vi stor möjlighet att anpassa aggregaten till respektive marknad. Det innebär att alla våra värmepumpar och luftkonditioneringar är anpassade för just vårt nordiska klimat. Vi har ett av marknadens bredaste produktprogram med oändliga möjligheter för att tillgodose just ditt behov på inomhusklimat.

MELPRO – Mitsubishi Electric Fastighetsavdelning

För att klara framtidens krav på låg energiförbrukning i byggnader krävs det att de system som installeras för värme och kyla idag är flexibla när det gäller att flytta och återvinna energi. I 2015 startade därför Mitsubishi Electric en fastighetsavdelning, Mitsubishi Electric Professionals (MELPRO), vars fokusområde är att hjälpa framförallt fastighetsägare och VVS-konsulter att hitta helhetslösningar för energieffektiviseringar. Genom att effektivt använda Mitsubishi Electric kvalitetsprodukter i rätt designade system kan fastighetsägare effektivt återvinna överskottet från olika kyl- och värmesystem. Till exempel har ett flertal gymanläggningar CityMulti-system, där överskottet från kylningen i spinningsalen används till att producera duschvatten till de svettiga cyklisterna

Läs mer: https://mitsubishi-aircon.se/melpro/

Mitsubishi Electric