• fredag , 20 juli 2018

Kingspan möter sjukhusens säkerhets- och miljökrav

Skövde sjukhusIdag utmärker de sig allt tydligare som leverantör av isolering till vårdinrättningar och nu används Kingspans produkter för isolering av det nya J-huset för Akademiska sjukhuset i Uppsala.

 

Genom en rad tester har Kingspan visat att  deras produkter  lever upp till det hårda svenska regelverket för brandsäkerhet. Kooltherm kunde exempelvis konstateras klara brandkraven för brandspridning längs fasaden redan innan den var klädd. Det gick även visa på mycket goda egenskaper att hantera fukt och minska risken för bakteriell påväxt.

Möjligheten att kunna uppvisa att man möter dessa krav, i kombination med den högeffektiva isoleringen, gjorde att det snabbt blev naturligt att överväga Kingspans produkter vid byggande av sjukhus. Detta var även fallet inför det planerade byggandet utav J-huset i Uppsala.

– Fukt och brandsäkerhet är otroligt viktiga parameter när man bygger sjukhusbyggnader och idag vill vi även bygga miljövänligt. Vi gör det enklare att bygga brand- och fuktsäkert på ett energieffektivt sätt, säger Magnus Wallin (affärsutvecklare för Kingspan insulation i skandinavien) Insulation avslutande.

Produkterna är med i BastaOnline och värderade enligt både Byggvarubedömningen och Sunda Hus. Kooltherm-sortimentet är även BREEAM-värderat. Kingspan insulation har även varit med och byggt bland annat Skövde sjukhus,  rättspsykiatisk Centrum i Trelleborg , Carlanderska sjukhus och Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg, Kungälvs sjukhus, Södersjukhuset, och Södertälje sjukhuset.

 

Relaterade artiklar

Kingspan Insulation
Assign a menu in the Left Menu options.
Assign a menu in the Right Menu options.