Kebony vinner utmärkelse för bästa företagsinnovation

ANNONS

Annons

Detta norska företag har utvecklat ett revolutionerande och hållbart alternativ till tropiskt trä. Detta har lett till utmärkelsen ”Best Innovation” i tävlingen Best Business Awards i London.

Prisets syfte är att framhäva organisationer som driver en innovativ miljöteknologisk produktion och som har varit och är framgångsrika på marknaden. I denna innovativa teknologi använder Kebony en restprodukt från sockerrörs- och majsodling. Resultatet blir en förvandling från normalt sett mjuka träslag till ett hållbart och bärkraftigt trä med tekniska och estetiska egenskaper liknande tropiskt trä.

Kebony, som är verksamma på ett stort antal internationella marknader, är det enda nordiska bolag som har vunnit en Best Business Award eller blivit nominerade till ett Technology Pioneer pris. En anmärkningsvärd prestation som understryker bolagets bidrag till en miljövänlig framtid.

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

Kebony