• onsdag , 28 februari 2024


Se FLIR Systems på Elfack 2017 i Göteborg i monter nummer E04:22

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

ELFACK 2017, GÖTEBORG 9–12 maj 2017

Monter – E04:22

Det är nu en standardmetod att använda värmebilder för att upptäcka fel både på hög- och lågspänningsinstallationer samt garantera trygg drift. Det är en effektiv, icke-invasiv, metod som FLIR är världskänt för. Företaget är marknadsledare inom det här området och utvecklar kontinuerligt teknik för att göra problemdiagnosen ännu snabbare och effektivare.  Besökarna på årets Elfack-mässa kommer att få se flera nya kameramodeller med många nya innovativa funktioner.

Nya FLIR E75, E85, E95 och T5xx visas för första gången offentligt i Sverige. Dessa kameror med Wi-Fi-funktion har intelligenta utbytbara objektiv, autofokus med hjälpav laser, funktioner för områdesmätning, förbättringar av den patenterade FLIR MSX®-tekniken samt en större 4-tums färgskärm.  Detta är också den första kameran i Exx-serien med UltraMax®, FLIR:s integrerade bildförbättring som ökar upplösningen fyra gånger och värmekänsligheten med upp till 50 %.

UltraMax® introducerades för första gången i FLIR:s modeller i T-serien. Detta kamerautbud – avsett för professionella termografer – omfattar FLIR T1K, världens första handhållna modell med 1 024 x 768 pixlar och ett vridbart optiskt block för enklare handhavande oavsett tillämpning. Totalt finns det åtta modeller i FLIR:s T-serie och var och en av dem ger klassledande känslighet samt unik bildkvalitet . Under Elfack kommer även den senaste utvecklingen inom detta utbud att presenteras.

Kontinuerlig tillstånds- och säkerhetsövervakning med värmebilder blir lätt med FLIR:s kameror i A-serien. De senaste modellerna kommer att finnas på Elfack 2017. FLIR AX8 kombinerar till exempel lägen för värmebilder och visuella bilder i ett prisvärt paket, med kontinuerlig temperaturövervakning och larmfunktioner för att skydda kritiska el- installationer.  Den bidrar till att skydda mot avbrott, störningar och fel samtidigt som behovet av regelbundna manuella kontroller försvinner.

FLIR Systems utveckling av Lepton™-mikrovärmekamera, som är i samma storlek som ett SIM-kort till mobilen, har gjort värmebilder tillgängliga för behoven hos än ännu bredare målgrupp. I kombination med en annan ny teknik från FLIR, med namnet Infrared Guided Measurement – IGM™ – har mikrovärmekameran lett till utvecklingen av ett antal test- och mätinstrument med bildfunktion.

IGM™ kommer att vara i fokus i FLIR:s monter eftersom den förkortar felsökningstiden markant. Den gör att underhållspersonal kan jobba smartare och effektivare genom att de visuellt vägleds till temperaturproblem som är osynliga för blotta ögat. På det här sättet lyfter IGM™ mätinstrumenten till en helt ny nivå när det gäller funktion, vilket sparar värdefull underhållstid.

Denna teknik finns nu i många olika enheter i FLIR:s test- och mätinstrument, inklusive strömtänger och multimeter. När en varmgång har identifierats med hjälp av värmebilder kvantifierar och bekräftar användaren värdena med mätinstrumentet.   Det kompletta utbudet av test- och mätverktyg med denna funktion finns i FLIR:s monter så att besökarna kan testa IGM™ själva.

 

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
FLIR