• onsdag , 17 augusti 2022


FLIR Systems lanserar C2, en kompakt och kompetent värmekamera

ANNONS

Annons

Värmekamera med kompakt, slimmad design ger användaren tillgång till snabb och pålitlig felsökning och rapportering

Meer, Belgien, 2 mars 2015 – FLIR Systems lanserar FLIR C2, den första fullt utrustade värmekameran i fickstorlek, framtagen för att hjälpa yrkesfolk i byggbranschen att identifiera dolda värmemönster som tydligt visar var problem föreligger, som källor till energiläckage, tecken på strukturella defekter, problem i rörsystem med mera.

Den slimmade konstruktionen gör att C2 bekvämt får plats i fickan, på plats för att hitta osynliga skador i byggnaden och visa kunder var potentiella problem föreligger. Faktum är att det slimmade formatet (125 x 80 x 24 mm och 130 g) gör C2 till den smidigaste fullt utrustade värmekamera som finns på marknaden.

Med FLIRs patenterade MSX® bildförbättring och en  ljusstark, lättanvänd pekskärm med automatisk skärmbildsorientering, ger kameran otroligt detaljrika värmebilder, som gör det lättare att lokalisera problem. MSX lägger till viktiga detaljer från den vanliga, visuella kameran till C2s värmebilder, så att siffror, bokstäver, textur och andra egenskaper är lätt igenkännliga samtidigt som värmebildens temperaturdata finns kvar.

C2s känsliga detektor med 4800 pixels upplösning registrerar små värmemönster och temperaturskillnader, vilket är användbart i byggtillämpningar, och det breda bildfältet på 41° tar in mer av det avbildade området. Dessutom har C2 inbyggd arbetsbelysning och ficklampa, för att lysa upp utrymmen med svagt ljus, som ofta förekommer vid bygginspektioner. Den extra belysningen gör också att det går att ta ett mer ljusstarkt foto med den vanliga kameran tillsammans med C2s värmebild.

Bara sikta och tryck – C2 lagrar radiometriska JPEG-bilder med en knapptryckning. Bilderna kan senare laddas ned med det kostnadsfria programmet FLIR Tools, som kan användas för att justera temperaturnivåer i bilden, isolera och lägga till temperaturmätningar, växla färgpaletter och skapa övertygande rapporter.

“C2 är inte bara ett bekvämt verktyg som hjälper dig att få mer uträttat och utnyttja alla tillfällen att hitta problemområden, utan hjälper dig också att visa kunderna att utförda reparationer har varit framgångsrika”, säger Rickard Lindvall, Vice President för FLIR och General Manager för FLIRs affärssegment Instruments. “Genom att sälja C2 för mindre än 700 EUR vill vi göra detta kraftfulla verktyg tillgängligt för fler yrkesanvändare, som verkligen kan utnyttja det – antingen det är experter inom byggbranschen, entreprenörer eller personer som sysslar med energirevisioner, eftermontering, inspektion, takläggning, HVAC-teknik eller rörmokeri.”

FLIR C2, som kostar 699 EUR, kommer att vara finnas hos FLIR-partners i början av mars 2015. För mer information besök www.flir.com/C2.

Om FLIR Systems

FLIR Systems, Inc. är världsledande inom konstruktion, tillverkning och marknadsföring av sensorsystem som förbättrar vår varseblivning och uppfattningsförmåga. FLIR:s avancerade system för värmebilder och hotidentifiering används för många olika typer av bildgenerering, termografi- och säkerhetstillämpningar, inklusive luftburen och markbaserad övervakning, tillståndsövervakning, forskning och utveckling, övervakning av tillverkningsprocesser, sök- och räddningsuppdrag, drogbevakning, navigation, transportsäkerhet, gränspatrullering på land och till havs, miljöövervakning samt identifiering av kemiska, biologiska, radiologiska, nukleära och sprängämnesrelaterade hot (CBRNE). Mer information finns på FLIR:s webbplats på www.FLIR.com.

FLIR