• tisdag , 5 juli 2022


FLIR lanserar en ny generation av avancerade värmekameror för professionell användning inom el/mekanik-, industri- och byggapplikationer

ANNONS

Annons

Helt nydesignad Exx-serie med utbytbara objektiv, autofokus med laserassistans, högre upplösning och en större, ljusare pekskärm

FLIR Systems lanserade tre nya avancerade värmekameror i Exx-serien för användning inom el-, mekanik- och byggapplikationer: FLIR E75, E85 och E95. Den omdesignade, Wi-Fi-kompatibla Exx-serien har utbytbara objektiv, autofokuslägen med laserassistans och funktion för areamätning, förbättringar av FLIRs patenterade MSX®-bildteknik och en större, ljusstarkare 4-tums pekskärm. Dessa utmärkande funktioner, i kombination med ökad känslighet och ursprungsupplösning, hjälper användaren att hitta överhettningar eller brister i byggnader innan potentiella problem utvecklats till dyra reparationer.

Genom att ge Exx-serien ny design har FLIR utvecklat ett nytt utbud av kompakta, smarta utbytbara objektiv som kameran känner igen och kalibrerar automatiskt, vilket gör att manuell kalibrering inte längre krävs. Exx-serien har nu även laseravståndsmätning som garanterar exakt autofokus för förbättrad noggranhet i temperaturmätningar och för modellerna FLIR E85 och E95 visas data för areamätning i kvadratfot eller kvadratmeter på skärmen. Modellerna FLIR E85 och E95 har dessutom ökad upplösning i värmesensorn med upp till 464×348 (161 472 pixlar) och mäter temperaturer upp till 1 500 grader Celsius.

Tillsammans med FLIR Tools™ är FLIR E75, E85 och E95 de första Exx-kamerorna som erbjuder UltraMax®, FLIRs integrerade process för superupplösning som förbättrar den effektiva upplösningen med upp till fyra gånger – upp till 645 888 pixlar – och värmekänsligheten med upp till 50 procent. Alla modeller har också en påtaglig förbättring av FLIRs MSX-teknik, som nu använder en visuell kamera på 5 megapixel för tydligare bilder. Dessa förbättringar, i kombination med en skärm som är 33 procent ljusare och 30 procent större än tidigare Exx-modeller, ger mer ljusstarka och detaljerade värmebilder.

Kamerorna i Exx-serien har dessutom en robust, vattentålig design och reptåligt Dragontrail™-glas över en PCAP-pekskärm med optisk binding. Ett förenklat användargränssnitt ger snabbare, mer intuitiv användning och detta kombinerat med förbättrad Wi-Fi-, Bluetooth- och Meterlink®-anslutning gör det lättare än någonsin att arkivera och skapa rapporter.

“Den nya serien med Exx-kameror har omdesignats från grunden och är ett betydande framsteg av avancerade funktioner, prestanda och användarvänlighet när det gäller värmekameror för användning vid inspektioner av el-, mekanik- och byggapplikationer”, säger Andy Teich, styrelseordförande och VD på FLIR. “Användarbasen blir allt bredare och efterfrågar värmekameror som är kompakta, kompetenta och lättanvända. Då är de avancerade Exx-kamerorna rätt i alla avseenden”.

Kamerorna FLIR E75, E85 och E95 kommer att vara tillgängliga för försäljning i mars via FLIRs etablerade distributionspartner och i butiken på FLIR.com. Om du vill ha mer information besöker du www.flir.se/exx-series

Relaterade artiklar

FLIR