• tisdag , 9 augusti 2022
CEOS


Viktig hållbarhetsfaktor – Träets föråldrande med tiden

ANNONS

Annons

Trä är ett naturligt och vackert material som åldras på flera olika sätt. På bilden ser ni Accoya (över) och impregnerad furu (under). Båda har exponerats lika länge, ca 7 år på samma plats bredvid Öresundsbron.

På två bryggor vid Öresund genomför Malmö stad och SP en studie för att testa hur olika material klarar sig i en väldigt exponerad miljö. Försöket har pågått sen år 2013 och kommer att fortsätta i flera år framöver. Uppdaterad rapport om hur testet fortskrider hittar ni här:

Accoya Trä – rapport, information och teknisk data

 

Produktinformation
Accoya® – Världens ledande högteknologiska trä – Hållbart, stabilt och förnyelsebart

Accoya- trä håller snabbt på att bli förstahandsvalet för material för utomhusmiljöer och kan användas till i princip allt, från fönster till dörrar, altandäck till fasadbeklädnader, och till och med miljöer där det tidigare bara var möjligt med icke-förnyelsebara material. Ett optimalt material när estetik och litet underhåll är viktigt.

Hållbarhet och stabilitet
Den enastående hållbarheten och formstabiliteten betyder att Accoya-trä kräver betydligt mindre underhåll, eftersom färg och bets stannar där de ska vara, på träet. Testresultaten mellan Accoya-trä och icke modifierat trä visar varje gång att ytbehandlingar varar upp till 3 gånger längre på Accoya-trä.

Minskad miljöpåverkan
Accoya- träets formstabilitet, hållbarhet och giftfria modifiering säkrar en lägre livscykelkostnad och minskad miljöpåverkan.
Accoya är Cradle to Cradle Gold™, FSC® certifierade och Svanen märkt, som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.

Läs mer om Accoyas formstabilitet och prestanda

#accoya #massivträ #finsnickeri #trall #dörrar #fönster #giftfri #hållbart #arkitekt #arkitektur #utomhusmiljö #inredningsarkitekt #inredningsdesign #offentligmiljö #projektplanering #trämaterial

Relaterade artiklar

CEOS