• söndag , 28 april 2024
CEOS


Viktig hållbarhetsfaktor – Träets föråldrande med tiden

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Trä är ett naturligt och vackert material som åldras på flera olika sätt. På bilden ser ni Accoya® (över) och impregnerad furu (under). Båda har exponerats lika länge, ca 7 år på samma plats bredvid Öresundsbron.

På två bryggor vid Öresund genomför Malmö stad och SP en studie för att testa hur olika material klarar sig i en väldigt exponerad miljö. Försöket har pågått sen år 2013 och kommer att fortsätta i flera år framöver. Uppdaterad rapport om hur testet fortskrider hittar ni här:

Accoya® trä – rapport, information och teknisk data

 

Produktinformation
Accoya® – Världens ledande högteknologiska trä – Hållbart, stabilt och förnyelsebart

Accoya- trä håller snabbt på att bli förstahandsvalet för material för utomhusmiljöer och kan användas till i princip allt, från fönster till dörrar, altandäck till fasadbeklädnader, och till och med miljöer där det tidigare bara var möjligt med icke-förnyelsebara material. Ett optimalt material när estetik och litet underhåll är viktigt.

Hållbarhet och stabilitet
Den enastående hållbarheten och formstabiliteten betyder att Accoya-trä kräver betydligt mindre underhåll, eftersom färg och bets stannar där de ska vara, på träet. Testresultaten mellan Accoya-trä och icke modifierat trä visar varje gång att ytbehandlingar varar upp till 3 gånger längre på Accoya-trä.

Minskad miljöpåverkan
Accoya- träets formstabilitet, hållbarhet och giftfria modifiering säkrar en lägre livscykelkostnad och minskad miljöpåverkan.
Accoya® är Cradle to Cradle Gold™, FSC® certifierade och Svanen märkt, som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar.

Läs mer om Accoyas formstabilitet och prestanda

#accoya #massivträ #finsnickeri #trall #dörrar #fönster #giftfri #hållbart #arkitekt #arkitektur #utomhusmiljö #inredningsarkitekt #inredningsdesign #offentligmiljö #projektplanering #trämaterial

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
CEOS