• tisdag , 25 juni 2024


Thermotech levererar golvvärme till klimatprojektet Eco Now House

Thermotech levererar golvvärme till klimatprojektet Eco Now House

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

På Höjdvägen i Vallentuna bor Anders Hallström med hustrun Marie och tre barn. För några år sedan fick Anders idén att göra om sitt radhus från 60-talet till ett toppmodernt ekohus. Visionen var att samla marknadens smartaste lösningar och mest sunda materialval i ett och samma objekt och sedan mäta familjens klimatavtryck under ett års tid.

Thermotech Scandinavia AB har bidragit till att konvertera huset från direktverkande el till klimatsmart vattenburen golvvärme.

Eco Now House är ett projekt inom hållbar renovering och studie i hur man kan minska sitt klimatavtryck.

”– När det pratas ekohus handlar det ofta om nybyggen. Jag ville visa hur man själv kan energieffektivisera och renovera sitt boende så effektivt och miljövänligt som möjligt, förklarar Anders, som letat och analyserat marknaden globalt för att hitta de bästa och mest effektiva lösningarna”.

Så föddes projektet Eco Now House, inom vilket Anders totalt förvandlar ett radhus från 1968 till ett modernt ekohus utan att kompromissa med vare sig komfort, design eller miljö. Huset står nu klart och invigdes den 9 november 2016.

Som uppvärmning av huset har familjen valt en luft-vatten värmepump kombinerat med vattenburen golvvärme från Thermotech Scandinavia AB. Golvvärmen installerades som flytande golv för att få tillräcklig isolering.

Huset är också en del av ett större projekt där familjens klimatavtryck mäts under ett helt år*. Allt familjen gör kartläggs och mäts för att se vilken Co2-belastning det har. Huset blir en viktig del, men även resor, mat och övrig konsumtion inkluderas. Då framgår också hur effektivt huset verkligen blev under faktiska levnadsförhållanden med tre barn.

Projektet går att följa på hemsidan www.econowhouse.se

Lite fakta om vattenburen golvvärme och energi:
Med vattenburen golvvärme fördelas värmen i rummet jämnare jämfört med andra uppvärmnings-system. Det medför att medeltemperaturen i värmesystemet kan hållas lägre än med exempelvis radiatorer, vilket ger en energibesparing. Energianvändningen påverkas av bostadens isolering, vilken inomhustemperatur man vill ha samt hur stor del av säsongen man har värmesystemet påslaget.

*Det globala klimatmålet till 2050 är 1 ton Co2 per person/år.

Kontakt Eco Now House:
Anders Hallström
Telefon: 070-428 49 68
E-post: anders@econow.se

 

Foto: Eco Now House

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
Thermotech