• tisdag , 21 augusti 2018
Schneider Electrics mjukvara för datacenter toppar global rankning

Schneider Electrics mjukvara för datacenter toppar global rankning

Analysföretaget Gartner, Inc. ger toppbetyg till mjukvaran StruxureWare för datacenter i sin senaste rankning. StruxureWare vinner främst för sin förmåga att optimera tillgänglighet och energihantering samt minska drifts- och underhållskostnaderna. Mjukvaran uppmärksammas även för de utökade verktygen för att överbrygga gapet mellan IT och fastighetsdriften.

Schneider Electric har för tredje året i rad rankats som ledande med sin mjukvara StruxureWare™ för datacenter av analysföretagets Gartner, Inc. Utmärkelsen bekräftar de stora möjligheter som en integrerad, flexibel och innovativ mjukvara för DCIM utgör.

Kraven på världens datacenter ökar ständigt i takt med det ökade användandet av IoT-produkter, Big Data och molntjänster. Det ställer också högre krav på infrastrukturen och hanteringen av den löpande verksamheten med kritiska faktorer som säkerhet, tillgänglighet, energieffektiv drift och en flexibel och skalbar infrastruktur.

– Den stora tillväxten i företags användning av data innebär att komplexiteten och kostnaderna ökar för hanteringen av datan. Datacenter kan och måste leverera maximal ROI oberoende av miljö, vilket kräver en flexibel, uppkopplad och intelligent lösning för datadrift. Därför är vi väldigt stolta att StruxureWare för datacenter uppmärksammas som en lösning för att uppnå detta, säger Charlie Timmermann, Vice President för IT Division på Schneider Electric.

Priset gavs ut i samband med Gartners offentliggörande av ”2016 Gartner Magic Quadrant for Data Center Infrastructure Management”, där analysföretaget gjort en omfattande värdering utifrån 15 kriterier. StruxureWare vinner främst för sin förmåga att optimera energihantering och minska drift- och underhållskostnaderna för datacenter under hela datacentrets livscykel.

Om StruxureWare för datacenter:

  • Skalbart och flexibelt – från lokalt till globalt
  • Monitorering av samtliga anläggningstillgångar
  • Verktyg för kapacitets- och arbetsplanering
  • Riskhantering och analys – trender och CFD-simulering
  • Energimätning i hela infrastrukturen
  • Kan integreras med BMS, EMS eller Scadasystem
  • Förebyggande underhåll

För mer information, kontakta:
Charlie Timmermann, Vice President för IT Division på Schneider Electric: 070 386 30 17, charlie.timmermann@schneider-electric.com

Relaterade artiklar

Schneider Electric
Assign a menu in the Left Menu options.