• onsdag , 22 augusti 2018
Schneider Electric tillsätter ny chef för affärsområdet Energy

Schneider Electric tillsätter ny chef för affärsområdet Energy

Den 25 maj tillträder Magnus Sahlin som ny affärsområdeschef för Energy i Norden och Baltikum på Schneider Electric. Magnus kommer närmast från en tjänst på E-ON som ansvarig för säljledning av energilösningar mot B2B i Europa och flyttar efter tre år i Tyskland nu tillbaka till Sverige.

Schneider Electric välkomnar Magnus Sahlin som tillträder rollen som affärsområdeschef för Energy i Norden och Baltikum den 25 maj. Affärsområdet Energy arbetar med effektiv eldistribution, utveckling av produkter och lösningar för mellanspänning med ställverk, reläskydd och lösningar för smarta elnät.

–Schneider Electric är ett spännande företag, som har en stark global plattform och tydliga ambitioner att genom smarta energilösningar bli ledande i kampen mot klimatförändringar. Jag ser dem som en mycket attraktiv partner, leverantör och arbetsgivare. Jag har under större delen av min karriär arbetat integrerat med att förbättra såväl miljön som kundernas ekonomi. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta den resan med Schneider Electric, säger Magnus Sahlin.

Magnus har tillbringat de senaste tre åren i Essen, Tyskland, där han bland annat har arbetat med att på europeisk nivå bygga upp och utveckla E.ON:s säljverksamhet inom “energy solutions” mot B2B. I samband med anställningen flyttar Magnus hem till Sverige och kommer att vara baserad på Schneider Electrics nya innovationscenter i Lund,

– Att skapa långsiktiga och hållbara affärer för alla parter och i alla aspekter, samt att utveckla både människor och organisationer triggar mig verkligen. Det kan låta klyschigt men det är otroligt viktigt att både bygga och underhålla en positiv framgångskultur, säger Magnus Sahlin.

– Det känns mycket bra att få välkomna Magnus ombord. Hans starka ledarskap och hans över 20 års erfarenhet från energibranschen gör honom till ett mycket starkt tillskott för Schneider Electric, säger Thomas Träger, VD för Schneider Electric i Sverige.

Relaterade artiklar

Schneider Electric
Assign a menu in the Left Menu options.