• onsdag , 21 oktober 2020
ANNONS

Schneider Electric tilldelas priset Solar Impulse Efficient Solution Label Award

annons
ANNONS

Pressmeddelande   •   Jul 01, 2020 11:05 CEST

Solar Impulse Foundation har tilldelat Schneider Electric utmärkelsen Solar Impulse Efficient Solution för mjukvaran EcoStruxure™ Microgrid Advisor och nätverket NEO (New Energy Opportunities) Network. Priset delas ut efter att externa och oberoende experter har bedömt ekonomisk lönsamhet och ekologisk hållbarhet.

Förutom att bidra till FN:s globala hållbarhetsmål har Schneider Electric åtagit sig att uppnå koldioxidneutralitet genom hela försörjningskedjan till 2030. EcoStruxure Microgrid Advisor och NEO Network™ är två digitala lösningar i Schneider Electrics portfolio som bidrar till att nå dessa mål.

Utmärkelsen Solar Impulse Efficient Solution certifierar att en produkt, tjänst eller process bidrar till cirkulär ekonomi och till att skapa jobb, samt reducerar utsläpp inom områdena vatten, energi, tillverkning, mobilitet, industri eller jordbruk. Samtliga lösningar som får utmärkelsen blir en del av Solar Impulse Foundations program ”1000 Solutions”, vars mål är att uppmuntra fler till högre klimatmål och att snabba på storskaliga implementeringar av dessa lösningar.

– Det finns ett akut behov av att hantera klimatförändringarna, säger Steve Wilhite, Senior Vice President på Schneider Electric. Solar Impulse Foundation och programmet med 1000 lösningar är viktiga för att identifiera och implementera miljövänliga och ekonomiskt genomförbara innovationer. Vi är glada att marknadsledande EcoStruxure Microgrid Advisor och NEO Network har fått utmärkelsen Efficient Solution Label.

EcoStruxure Microgrid Advisor är en molnbaserad plattform för energihantering som gör det möjligt att samla in, förutse och optimera fördelade energiresurser genom att ge användarna kontroll över hur och när de ska konsumera, producera och lagra energi. Lokala nät kan därför bli mer hållbara, tillförlitliga och kostnadseffektiva.

NEO Network är en grupp av verksamheter som främjar tillförlitliga och kostnadseffektiva lösningar inom förnybar energi och cleantech runt om i världen. Plattformen förenklar köpprocessen inom cleantech genom att koppla ihop medlemmar med pålitliga experter, genomförbara projekt och tekniker, samt genom marknadsanalyser som snabbar på transaktionsbesluten. Hittills har över 280 företag världen över gått med i NEO Network.

För att få utmärkelsen Solar Impulse Efficient Solution har EcoStruxure Microgrid Advisor och NEO Network blivit noggrant utvärderade av en rad oberoende experter som mätt kvaliteten, prestandan och den etiska standarden. Bedömningen baseras på fem kriterier inom områdena genomförbarhet, miljö och lönsamhet. Portfolion med 1000 lösningar kommer att presenteras av Bertrand Piccard, ordförande på Solar Impulse Foundation, för de beslutsfattare i näringslivet och politiken som vill uppnå koldioxidneutralitet.

– Jag är övertygad om att implementering av effektiva tekniker har blivit det enda sättet att uppnå ekonomisk tillväxt idag, säger Piccard. Digital innovation är nödvändigt för att kunna genomföra en lönsam och miljövänlig energiövergång. Schneider Electric har ambitiösa klimatmål som banar väg och tekniska lösningar som nu fått en utmärkelse för att vara pålitliga, ekologiska och lönsamma, är ett kvitto på detta.

EcoStruxure Microgrid Advisor och NEO Network ingår nu i en växande portfolio av Schneider Electric lösningar, som omfattar Villaya Microgrid, Homaya off-grid-sollösning och EVLink för smart elbilsladdning. Solar Impulse Foundation har tidigare meddelat att Jean-Pascal Tricoire, VD på Schneider Electric, undertecknat ett åtagande som gäller hållbar återhämtning från covid-19-pandemin och som uppmanar regeringar och ledare att komma tillbaka från krisen med hjälp av en miljömässigt hållbar ekonomisk modell.

För mer information, vänligen kontakta:
Karolina Blacharska, presskontakt på Schneider Electric
070-282 67 63, karolina.blacharska@se.com

Om Schneider Electric:
Vi på Schneider Electric ser tillgång till energi och digital utveckling som en grundläggande mänsklig rättighet. Schneider Electric uppmuntrar alla att använda energi och resurser på optimalt sätt, och säkerställa att “Life is On” överallt och för alla. Vi erbjuder digitala lösningar för energihantering och automation, och skapar genom detta möjligheter för ökad effektivisering och större hållbarhet. Vi kombinerar världsledande energiteknologi, realtidsautomation, mjukvaror och tjänster i integrerade lösningar för hem, fastigheter, datacenter, infrastruktur och industrier. Vår vision är att göra verklighet av de oändliga möjligheterna som finns i ett öppet, globalt och innovativt samhälle och som ligger i linje med vårt syfte och inkluderande värderingar. www.se.com/se.

ANNONS
Annons
Annons
Schneider Electric