• torsdag , 21 september 2023


Schneider Electric rankas högt i flera internationella hållbarhetsrankingar

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Schneider Electric, som är ledande inom digital utveckling inom energihantering och automation, har haft ännu ett starkt år av ESG-resultat (Environmental, Social och Governance) baserat på 2021 års rankingar från oberoende välkända experter inom hållbarhet.

Schneider Electric använder rankingarna från fyra viktiga externa index – CDP Climate Change, DJSI (Dow Jones Sustainability World Index), EcoVadis och Vigeo Eiris – som bedömningsgrund i incitamentsprogrammet SSERI (Schneider Sustainability External & Relative Index).

– Att motivera medarbetarna med hjälp av hållbarhetsmål som är baserade på externa bedömningar är en nödvändighet för alla företag som menar allvar med att driva och leverera positiv påverkan, säger Olivier Blum, Chief Strategy & Sustainability Officer. Att belöna människor baserat på icke-finansiella resultat är inte bara en uppmuntran, det är ett åtagande att vi ska göra det vi har sagt att vi ska göra.

Schneider Electrics resultat för 2021 inom följande ESG-rankingar bekräftar företagets långsiktiga och ledande arbete med hållbarhet:

11:e året i rad på CDP:s Climate Change A-lista

  • Schneider Electric är ett av endast 200 företag på Climate Change A-lista, av de mer än 13 000 företag som bedöms av CDP, och det enda i sin bransch som har platsat på listan elva år i rad
  • Schneider Electric uppmärksammas bland annat för sitt åtagande att mäta och redovisa de framsteg som gjorts inom företagets koldioxidåtagande (carbon pledge)

11:e året i rad på Dow Jones Sustainability World Index

  • Schneider Electric listas bland 322 företag baserat på S&P Global’s Corporate Sustainability Assessment
  • Schneider Electric fick betyget 86/100, jämfört med branschgenomsnittet 28/100

Toppbetyg från EcoVadis

  • Schneider Electric är bland de främsta 1 % av de 85 000 företag som har bedömts
  • Schneider Electrics mycket höga betyg (90/100) inom hållbar upphandling visar på dess ambitiösa metoder för att minska koldioxidavtrycket inom leveranskedjan, inklusive The Zero Carbon Project som lanserades 2021

Branschetta i Vigeo Eiris Index

  • Schneider Electric kom på första plats i sektorn ”Electronic Components & Equipment” i Europa
  • Schneider Electric fick betyget 71/100, en ökning med 5 punkter jämfört med föregående år, vilket innebär att företaget ingår i Euronext Vigeo Eiris World 120, Europa 120, Eurozone 120 och France 20 index

– Det är lika svårt att uppnå höga betyg för ESG inom CDP, Vigeo Eiris, EcoVadis och DJSI samma år som att hamna högt upp på de listorna under mer än tio år, säger Xavier Denoly, Senior Vice-President Sustainable Development på Schneider Electric. Jag är stolt över våra team och vårt arbete och jag är övertygad om att vi kommer uppnå våra långsiktiga hållbarhetsmål.

Schneider Electric har ökat takten på sina hållbarhetsaktiviteter sedan början av 2021, trots pandemin. Schneider Electric har också utökat sin konsultverksamhet för hållbarhet för att hjälpa fler partners och kunder i deras hållbarhetsutveckling.

Den här dubbla hållbarhetsstrategin stöder de tillväxtambitioner som nyligen delades med investerare under Schneider Electrics Capital Markets Day 2021. Dessa positiva resultat för ESG är ett tecken på koncernens starka tillväxtambitioner inom hållbarhet.

Läs det globala pressmeddelandet från 12 januari 2022 i sin helhet här.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]
[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
Schneider Electric