• torsdag , 21 september 2023


Schneider Electric officiell värd för Öppet spår när Vasaloppet firar hundraårsjubileum

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

25 februari 2022 – I år firar Vasaloppet hundra år som långlopp på skidor. Schneider Electric som är stolt sponsor till Vasaloppet sedan 1958 och värd för Öppet Spår kommer att erbjuda miljömedvetna bilförare möjligheten att ladda sina elbilar gratis vid EVlink laddstationer i Mora.

– Vi är väldigt glada över vårt 60-åriga samarbete med Schneider Electric, säger Eva Hörwing, sponsor- och rättighetschef för Vasaloppet. Hur åkarna tar sig till och från aktiviteterna är en viktig del i vårt hållbarhetsarbete. Med bättre infrastruktur och Schneider Electric’s laddstationer på plats i Mora underlättar vi för dem som kan ta el- eller hybridbil, fortsätter hon.

Schneider Electric erbjuder elbilsladdning via EVlink laddboxar i samband med vasaloppsarrangemangen i år igen – något som har varit mycket uppskattat av såväl åkare som publik med el- och hybridbil.

– Laddstationerna har använts flitigt under tidigare år så det var självklart för oss att fortsätta erbjuda detta, säger Karolina Blacharska, presskontakt på Schneider Electric. Miljö och hållbarhet är en kärnfråga för både Vasaloppet och oss på Schneider Electric. Genom att erbjuda elbilsladdning i Mora kan vi med enkla medel möjliggöra för dem som väljer mer hållbara resealternativ, fortsätter hon.

Vasaloppet och Schneider Electric kommer erbjuda möjlighet att ladda mobilen med Unica System+ bordsenheter för strömförsörjning vid nummerlappsutlämningen i Sälen och i mässområdet i Mora. Medan mobilen laddas kan man titta närmre på Schneider Electrics smarta hem-system Wiser som kan inspirera till hur man kan få en bekvämare, energieffektivare och säkrare vardag. Wiser erbjuder nämligen ett brett utbud av funktioner och förutom belysningsstyrning finns det uppkopplade vägguttag, olika typer av detektorer och videokameror som kan hanteras via appen Wiser by SE.

 

Läs mer

Läs mer om samarbetet mellan Schneider Electric och Vasaloppet här

Läs mer om åtgärder i Vasaloppsarenan för att minska spridningen av covid-19 här

Läs mer om EVlink här

Läs mer om Unica System+ här

Läs mer om smarta hem-systemet Wiser här

 

För att kontakta Vasaloppet om samarbetet, kontakta:

Eva Hörwing, sponsor- och rättighetschef för Vasaloppet, 070-712 36 2, eva.horwing@vasaloppet.se

För ytterligare information, kontakta:

Karolina Blacharska, presskontakt Schneider Electric, 070-282 67 63, karolina.blacharska@se.com

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]
[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
Schneider Electric