• tisdag , 18 februari 2020
ANNONS
Ljust och tryggt med energisparande teknik!

Ljust och tryggt med energisparande teknik!

annons
ANNONS

Utelampor som tänds när någon närmar sig huset eller belysning som går igång automatiskt när det mörknar. En rörelsevakt eller ett skymningsrelä är perfekt för den som vill lysa upp automatiskt och efter stundens behov.

Schneider Electrics nyhet Rörelsevakt för utomhus­bruk känner av rörelser på upp till 16 meters håll i 240 graders vinkel. Genom att koppla den till utomhusbe­lysningen tänds lamporna automatiskt så fort någon närmar sig. Rörelsedetektorn registrerar sedan var­enda rörlig värmekälla inom det övervakade området med hjälp av infrarödsensorer. Detektorn kan också ställas in så att lamporna släcks igen efter en viss tid och på så sätt behöver det inte vara tänt i onödan. Bästa placeringen för rörelsedetektorn är på framsidan av huset, 2- 2,5 meter upp på husväggen. Längden på sensorn kan justeras mellan 5 och 16 meter beroende på hur stort område man vill att den ska täcka.

För den som har behov av att lysa upp trädgår­den eller uppfarten under en längre tid är Schneider Electrics nya Skymningskopplare en energieffektiv lösning. Skymningskopplaren tänder ytterbelysning­en när det börjar skymma och släcker igen så fort det ljusnar och är därför smartare än en timer. Ljusets växlingar följs alltså automatiskt oavsett årstid. Då skymningsrelän kan få felaktiga funktioner om den är riktad mot direkt solljus är den bästa placeringen 2-2,5 meter upp på en yttervägg mot nordost, där solen lyser som minst. Cirkapris rörelsedetektor 240o, 170 kr. Skymnings­kopplare med timer 260 kr.

Schneider Electrics nya Skymningskopplare tänder ytterbelysning­en när det börjar skymma och släcker igen så fort det ljusnar och är därför smartare än en timer.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons
Schneider Electric