• måndag , 16 maj 2022

Om Östberg

Östberg är en av världens tekniskt ledande tillverkare av kanalfläktar och energieffektiva luftbehandlingsaggregat för alla miljöer där människor vistas. Företaget har alltid haft en internationell profil och med bolag i Sverige, Kina, Indien, Norge, Finland, Italien, Polen och Tyskland växer företaget kontinuerligt. Idag återfinns våra produkter i mer än 75 länder världen över.

I början av 1970-talet konstruerade grundaren och ägaren av företaget världens första cirkulära och rektangulära kanalfläktar med ytterrotormotor, radial fläkthjul och rak genomströmning (180°).
Med fortlöpande utveckling och tillverkning av nya produkter har vi idag ett stort urval av kanalfläktar, takfläktar, väggfläktar och energieffektiva luftbehandlings aggregat. Vårt mål är att alltid kunna erbjuda produkter av högsta kvalitet till konkurrenskraftiga priser.

FLEXIBELT OCH KUNDANPASSAT

Stark kundorientering och stor flexibilitet är viktiga delar av vår affärsidé. Vi säljer både standardiserade och skräddarsydda aggregat, allt efter kundens önskemål. För oss är det angeläget att skapa en inomhus miljö i världsklass, och att göra det med minimal energianvändning och ljudnivå.

I vårt omfattande produktsortiment erbjuder vi aggregat med luftflöden från 50 liter upp till 30 kubikmeter per sekund. För att kunna erbjuda exakt rätt utrustning utifrån kundbehov sker dimensionering med hjälp av ett professionellt produktvalsprogram som också finns tillgängligt via vår hemsida – www.ostberg.com.

Våra produkter är CE-märkta och vi lägger stor vikt vid att göra dem enkla att installera och använda.

LÅNG TRADITION OCH EGEN PRODUKTUTVECKLING

I våra moderna fabriker i Enköping och Avesta utvecklar och producerar vi kompakta och högmoderna ventilations aggregat för alla typer av fastigheter och lokaler.
Produktutvecklingen sker i ömsesidig dialog med våra kunder och konstruktionsarbetet görs i 3D med senaste CAD-programvaran.
Vi har en lång tradition inom ventilation med energiåtervinning som våra medarbetare förvaltar med gedigen erfarenhet och spetskompetens. Det ger oss en trygg plattform för avancerad produktutveckling.

Östberg