• tisdag , 25 juni 2024


Vi levererar en ny byggnad varje dag

Vi levererar en ny byggnad varje dag

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Under 40 år har LLENTAB levererat fler än 10 000 stålhallar till nöjda kunder. Med egen konstruktion och tillverkning i Sverige tar företaget ansvar för både produktion och installation av hallarna.

Många av de byggnader som idag byggs för industriella och kommersiella företag i Europa är från svenska LLENTAB. Faktum är att en ny byggnad levereras nästan varje dag. Med över 40 års historia har namnet LLENTAB blivit synonymt med stora stålkonstruktioner, inte bara för lagring och tillverkning utan också för detaljhandel, kontor och idrottsutövning. Det finns en Llentabhall för alla ändamål.

Företaget grundades 1972 i Kungshamn på Sveriges västkust, precis norr om Göteborg. Det första dotterbolaget lanserades 1987 i Norge, och bolaget, med huvudkontor i Sverige, har fortsatt att växa sedan dess. Idag är koncernen också representerade i Polen, Tjeckien, Slovakien, Tyskland och Ukraina. Sedan 2016 är Nordstjernan AB ensam ägare.

Stefan Eklund, VD på LLENTAB Group, betonar vikten av att ha både egen konstruktion och tillverkning i Sverige. Det finns många fördelar med att ha kontroll över hela kedjan; design, produktion och montering. Då kan högsta kvalitet säkerställas genom hela processen.

LLENTAB har börjat införa en ännu högre grad av prefabricering som ett sätt att ytterligare förbättra kvaliteten. Det innebär att så mycket möjligt läggs samman före leverans, vilket garanterar ännu högre kvalitet och dessutom snabbar på monteringen på byggarbetsplatsen.

Ett annat av bolagets mål är att minimera miljöpåverkan. LLENTAB strävar efter energieffektivitet och resurseffektivitet i både produktionsanläggningar och de olika projekten. Hållbarhetsperspektivet blir särskilt synligt i byggprocessen eftersom att LLENTAB använder upp till 20% mindre stål än andra traditionella lösningar. LLENTAB arbetar kontinuerligt med utveckling och söker alltid efter nya, kostnadseffektiva lösningar, lyssnar på kundernas önskemål och försöker alltid hitta lösningar som passar varje behov, det är därför LLENTAB har många långsiktiga kundrelationer.

Vi bygger allt från extremt stora lager- och logistikhallar med utrymme på 30 000 kvadratmeter till mindre stålbyggnader på några hundra kvadrat. Här inkluderas både mindre oisolerade lager och stora industribyggnader med integrerade kontor. Optimering av stålförbrukningen har varit en utmaning för oss från dag ett. Det var först och främst en fråga om kostnadskontroll men idag är miljöfördelarna också en nyckelprioritering.”

Stefan Eklund, VD LLENTAB Group

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
LLENTAB