• tisdag , 18 februari 2020
ANNONS
Uponors delårsrapport januari till september 2016: Uponor stärkte resultatet i Europa, det nordamerikanska segmentet led avbräck på grund av leveransproblem

Uponors delårsrapport januari till september 2016: Uponor stärkte resultatet i Europa, det nordamerikanska segmentet led avbräck på grund av leveransproblem

annons
ANNONS

Byggverksamheten i Europa stärktes ytterligare under det tredje kvartalet, men från en låg utgångspunkt. I Nordamerika var byggverksamheten fortsatt god i allmänhet, men den stora ökningen jämfört med föregående år som vi har sett under de tidigare kvartalen visade sig bli mindre under det tredje kvartalet”, säger Uponors ordförande och VD Jyri Luomakoski.

Han kommenterade utvecklingen i varje segment:

”Vårt europeiska segment för byggnadslösningar inför ett mjukare tredje kvartal i fråga om den organiska utvecklingen av bruttointäkterna, men omvandlingsprogrammet som inleddes under det fjärde kvartalet 2015 förbättrade det jämförbara rörelseresultatet, vilket bekräftar omvandlingens relevans. Programmet har löpt på bra och vi uppskattar att de sista åtgärderna kommer att slutföras under det första kvartalet 2017.”

”Byggnadslösningar – Nordamerika hade problem med leveranserna av plast till kopplingar, vilket ökade företagets kostnader. Den bakomliggande marknadstillväxten för PEX-rör fortsatte stadigt både på bostadsmarknaden och den kommersiella marknaden under kvartalet.”

”Jag är mycket nöjd med vändningen som Uponor Infra har gjort. Efter ett antal kostnadsminskningsprogram och fortsatt svag efterfrågan i Norden rapporterar man än en gång en tydlig, jämförbar förbättring av rörelseresultatet. Vi har även startat ett kostnadssänknings- och driftsförbättringsprogram i Kanada för att förbättra det sammantagna resultatet för Uponor Infra ytterligare.”

Uponors kvarvarande verksamheter rapporterade en nettoförsäljning på 284,1 miljoner euro under det tredje kvartalet, vilket innebär en tillväxt på 3,6 %. Det jämförbara rörelseresultat mellan januari och september uppgick till 74,6 miljoner euro, vilket är 25,9 procent mer än motsvarande period.

Hela delårsrapporten för det tredje kvartalet finns på företagets webbplats för investerare.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons
Uponor VVS