• fredag , 1 juli 2022


Förpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringar

ANNONS

Annons

Vi arbetar ständigt med att minska vår miljöpåverkan och utveckla en mer hållbar verksamhet. Ett steg vi nu har tagit är att minska antalet styckeförpackningar i mjukplast.

Detta innebär att vi inte längre kommer att packa våra ​Q&E-rin​gar i samma förpackning som PPSU-kopplingar och PPM-fördelare med 16 mm fasta avstick. Flertalet förpackningar kommer att innehålla fler kopplingar och därmed minskar skräpet som en styckeförpackning innebär. Q&E-ringarna går nu alltså beställs separat.

I samband med detta inför vi också färgkoder på våra Q&E-ringar. Förutom våra vita Q&E-ringar går det nu också att köpa blå och röda Q&E-ringar i dimension 16, 20 och 25 mm. Det går nu att designa tappvattensystemet så att det enkelt går att se varmt och kallt vatten på tappvattenfördelare.

En sådan dimensionmärkning underlättar vid installation, då man snabbt ser vilken Q&E-ring man skall ta i en blandad behållare med ringar.

Nyhet som PDF

​Fördelar med Uponors ​Q&E-​koppling​:

  • Snabb och innovativ koppling med minsta möjliga ansträngning, till och med i trånga utrymme
  • 100% hållbar och vattenskadesäker koppling
  • Mycket låga tryckförluster

Beräknad lansering är satt till den 1 september 2020. Utgående sortimentet säljs fram till årsskiftet, med reservation för att vissa delar kan ta slut.

Relaterade artiklar

Uponor VVS