Uppdaterade målningssystem för korrosionsskydd av stålkonstruktioner

Uppdaterade målningssystem för korrosionsskydd av stålkonstruktioner

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Den nya tredje utgåvan av ISO 12944-5 utfärdades våren 2018. Standarden definierar färgtyper och målningssystem för korrosionsskydd av stålkonstruktioner. Teknos målningssystem är uppdaterade för att uppfylla standarden.

De viktigaste förändringarna

Nya ISO 12944-5 omfattar nya klasser för korrosivitet, nedsänkning och hållbarhet. Korrosivitetsklasserna fortsätter att sträcka sig från C1 till C5, men utöver det finns nu också en ny klass CX som beskriver målningssystem för offshore och extrema miljöer.

För nedsänkning finns en ny klass Im4, som täcker förhållandena för nedsänkta konstruktioner i hav och bräckt vatten med katodiskt skydd. Standarden introducerar också en ny hållbarhetsklass, mycket hög (VH), för hållbarhetstider på över 25 år.

I nya ISO 12944-5 är nu enskiktsmålning (DTM, direkt till metall) med olika färgkemier möjlig och systemen har också byggts upp för att gynna highsolidprodukter. Förutom polyuretanteknologi är också polysiloxaner, polyaspartic och fluoropolymerer möjliga som alternativ i denna nya standardutgåva.

Konstruera målningssystem på Teknos sätt

Teknos målningssystem som uppfyller kraven i nya ISO 12944-5 har utformats och namngivits enligt det första skiktet (primer). Toppskiktet kan väljas enligt övriga tekniska krav.

Namnen på DTM-systemen med ett skikt innehåller ordet COMBI, liksom motsvarande torrfilmtjocklek. Namngivningsprincipen är densamma med flerskikts COMBI-system.

Teknos har konstruerat sina zinkrika målningssystem med 60 μm torrfilmtjocklek för att följa den nya rekommendationen 60-80 μm.

Välkomna in på Teknos hemsida för att utforska de uppdaterade målningssystemen: https://www.teknos.com/sv-SE/Industri/vatfarg-metall/malningssystem/

 

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

Teknos