Stort intresse för att rekrytera grön kompetens

Stort intresse för att rekrytera grön kompetens

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Sju av tio svenska företag, 69 procent, arbetar med att rekrytera grön kompetens. Det visar en undersökning bland 765 svenska arbetsgivare, genomförd av Manpower. Störst ambition att rekrytera till gröna roller finns i bank-, finans- och fastighetsbranscherna.

– Det är glädjande att en stor andel av företagen i Sverige ser nyttan i att fylla på med kompetens för att klara den gröna omställningen. Arbetsgivare som rekryterar till gröna roller stärker sin konkurrenskraft och stödjer samtidigt det övergripande arbetet mot att nå klimatmålen, säger Per Johansson, Managing Director för Manpower.

Stor efterfrågan

Sju av tio svenska företag, 69 procent, är i färd med att rekrytera grön kompetens. Det visar en undersökning genomförd av Manpower, som baseras på intervjuer med 39 000 arbetsgivare i 41 länder. I Sverige har 765 intervjuer genomförts.

Den största ambitionen att rekrytera grön kompetens finns inom bank-, finans- och fastighetsbranscherna, där 83 procent av arbetsgivarna i Sverige uppger att de rekryterar till gröna jobb. De kompetenser som är mest efterfrågade finns inom IT och data, 32 procent, samt tillverkning och produktion, 31 procent.

– Omställningen till gröna jobb förändrar arbetsmarknaden i grunden. Svenska företag har allt att vinna på att ligga i framkant i jakten på grön kompetens, även som ett sätt att stärka sitt arbetsgivarvarumärke. Sex av tio uppger att tydliga gröna ambitioner har en positiv inverkan när de väljer vilket företag de ska jobba på, säger Per Johansson.

Gröna satsningar kan skapa 50 000 nya svenska jobb

Intresset för att rekrytera till gröna roller är stort även internationellt. Undersökningen visar att 70 procent av samtliga tillfrågade arbetsgivare globalt arbetar med att rekrytera grön kompetens. Störst är ambitionen inom branschkategorin energi och samhällsservice, där 81 procent av arbetsgivarna är i rekryteringstagen.

Industrins satsningar på grön omställning kan skapa nära 50 000 nya jobb i Sverige, enligt en beräkning av Industriekonomerna. Världen över väntas den gröna omställningen skapa 30 miljoner nya jobb till 2030, enligt World Economic Forum. Samtidigt uppger 75 procent av arbetsgivarna globalt att de har svårt att hitta rätt grön kompetens.

– Mitt råd till svenska företag är att inte lägga allt fokus på rekrytering, utan att även våga satsa på kompetensutveckling av sina befintliga medarbetare. På det sättet kan fler arbetsgivare bli bättre rustade för att möta den gröna omställningen, säger Per Johansson.

Siffror om gröna jobb
•    69 procent av arbetsgivarna i Sverige, och 70 procent globalt, är i färd med att rekrytera grön kompetens.
•    I Kina rekryterar hela 94 procent av arbetsgivarna grön kompetens.
•    På branschnivå globalt finns de starkaste ambitionerna hos arbetsgivare inom energi och samhällsservice, där 81 procent av företagen rekryterar grön kompetens.
•    I Sverige är det bank-, finans- och fastighetsbranscherna som visar störst intresse för grön kompetens – 83 procent av arbetsgivarna uppger att de är i en rekryteringsfas.
•    75 procent av de arbetsgivare som rekryterar grön kompetens globalt uppger att de har svårt att hitta personer med rätt kvalifikationer.
•    En av åtta anställda har mer än en grön kompetens.

Om undersökningen 
Undersökningen är genomförd inom ramen för ManpowerGroups Arbetsmarknadsbarometer (ManpowerGroup Employment Outlook Survey). Nästan 39 000 arbetsgivare i 41 länder har svarat på frågor om gröna jobb och kompetenser. I Sverige har 765 intervjuer genomförts.

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.