SGBC släpper guide för hållbar stadsutveckling

SGBC släpper guide för hållbar stadsutveckling

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Den 1 juli släppte Sweden Green Building Council en guide och tre certifieringar som ska göra visionen om den hållbara staden till verklighet. Med Citylab Guide – Hållbar stadsutveckling i planering och genomförande är det nu möjligt att hållbarhetscertifiera hela stadsbyggnadsprocessen i stadsutvecklingsprojekt.

Efter nio års utveckling lanseras nu organisationens guide för hållbar stadsutveckling.

– Att lansera guiden är verkligen en milstolpe, både för oss som arbetat med den och för svensk stadsutveckling i stort. Nu välkomnar vi små och stora projekt från hela landet att använda guiden och börja certifiera! Jag vill rikta ett stort tack till alla forskare, kommuner, byggföretag med flera som varit involverade i utvecklingen, säger Sigrid Walve, chef Citylab på SGBC.

Sista delen lanseras i höst

I guiden ingår tre certifieringar: Certifiering av hållbarhetsprogram för stadsutvecklingsprojektCertifiering av handlingsplan för stadsutvecklingsprojekt och Certifiering av handlingsplan för delprojekt. Guiden och certifieringarna har utvecklats av Sweden Green Building Council, tillsammans med aktörer från samhällsbyggnadssektorn och akademin. Delar av Citylab har utvecklats i samarbete med forskningsprojekten Decode och C/O City, som finansierats av Vinnova.

I oktober 2019 lanseras den tredje och sista delen i Citylab-portföljen, Citylab – Hållbarhetsindikatorer för stadsdelar. Denna del ska utvärdera hållbarheten i stadsdelar som tagits i bruk, där de boende flyttat in och verksamheter är igång.

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.