• lördag , 25 maj 2024


Schneider Electric och Hitachi Energy samarbetar för att påskynda energiomställningen

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
  • Samarbete för att påskynda utvecklingen av hållbara och smarta lösningar för energihantering
  • Kompletterande portföljer inom teknik för mellan- och högspänning som ger större kundvärde

Schneider Electric, ledande inom digital omvandling av energihantering och automation, och Hitachi Energy, en marknads- och teknikledare inom lösningar för överföring, distribution och elnätsautomation, meddelade idag att de har ingått ett samarbete för att ge större kundvärde och accelerera energiomställningen.

Det icke-exklusiva samarbetet kommer att stödja kundernas hållbarhetsarbete, inklusive minskade koldioxidutsläpp inom energi- och industrisektorer. Schneider Electric kommer att kunna använda Hitachi Energys högspänningsportfölj medan Hitachi Energy kan utnyttja Schneider Electrics mellanspänningssortiment för att ge mer heltäckande erbjudanden.

Det här nya samarbetet bygger på tillförlitliga resultat, global närvaro och omfattande erfarenhet från båda dessa ledare inom hållbar energiteknik när det gäller att leverera projekt för förnybara energikällor, datacenter, gruvdrift och andra industrisegment. Båda verksamheterna förväntar sig att det här samarbetande ekosystemet ska ge kunderna fördelar under hela den operativa livscykeln, inklusive ett mer holistiskt erbjudande, förstärkt leverantörskedja och förbättrad effektivitet.

“Vi lanserar det här samarbetet för att hjälpa våra kunder att driftsätta de gröna ellösningarna som är avgörande för att bekämpa klimatförändringarna”, säger Jean-Pascal Tricoire, styrelseordförande och vd för Schneider Electric. Med Hitachi Energy strävar vi efter att utnyttja våra respektive styrkor för att kunna lösa våra kunders viktigaste utmaningar på energiområdet.”

“Vi fortsätter att vara innovativa med teknik och affärsmodeller för att påskynda ett hållbart, flexibelt och säkert energisystem”, säger Claudio Facchin, vd för Hitachi Energy. ”Vi har valt att samarbeta med Schneider Electric och på så sätt förstärka våra komplimenterande portfolion och adressera behovet av lösningar för snabbare utbyggnad av elnätet hos våra kunder”, tillägger han.

 

Om Hitachi Energy Ltd.

Hitachi Energy är en global teknikledare som driver på en hållbar energiframtid för alla. Vi betjänar kunder inom sektorerna för energibolag, industri och infrastruktur med innovativa lösningar och tjänster över hela värdekedjan. Tillsammans med kunder och partners är vi pionjärer inom teknik och möjliggör den digitala omvandling som krävs för att påskynda energiomställningen mot en koldioxidneutral framtid. Vi utvecklar världens energisystem för att bli mer hållbara, flexibla och säkra samtidigt som vi balanserar sociala, miljömässiga och ekonomiska värden. Hitachi Energy har en beprövad meritlista och oöverträffat installerad bas i fler än 140 länder. Med huvudkontor i Schweiz har vi cirka 38 000 personer i 90 länder och genererar affärsvolymer på cirka 10 miljarder USD.

Om Hitachi, Ltd.

Hitachi driver social Innovation Business och skapar ett hållbart samhälle med data och teknik. Vi kommer att lösa kundernas och samhällets utmaningar med Lumada-lösningar som drar nytta av IT, OT (Operational Technology) och produkter, under ramen för Digital Systems & Services, Green Energy & Mobility, Connective Industries and Automotive Systems. Vi drivs av grönt, digitalt och innovation och strävar efter tillväxt genom samarbete med våra kunder. Företagets konsoliderade intäkter för budgetåret 2021 (under den 31 mars 2022) uppgick till 10,264.6 miljarder USD ($84,136 miljoner USD), med 853 konsoliderade dotterbolag och cirka 370,000 anställda i hela världen. För mer information om Hitachi, besök företagets webbplats på https://www.hitachi.com.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]
[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
Schneider Electric