• lördag , 19 oktober 2019

Nu öppnar ansökan till traineeprogrammet Energy Generation

För tredje året i rad öppnar nu Schneider Electric ansökan till sitt traineeprogram Energy Generation för svenska nyexaminerade ingenjörer. Fem sökande kommer att antas till programmet och därmed få möjlighet att ta ett första steg på en karriär inom teknikbranschen hos en ledande global specialist inom digital utveckling av energihantering och automation.

Solna, 28 mars 2019 – Schneider Electric öppnar nu för ansökningar till sitt traineeprogram Energy Generation 2019 i Sverige. Det tolv månader långa programmet startar för tredje året i september 2019 och inleds med en intensivutbildning. Schneider Electric söker fem deltagare.

– Schneider Electric är ett företag som jag tidigt kände en stark samhörighet med vad gäller deras hårda arbete med att se till att energi används smart och hållbart. Att få starta min karriär som trainee har gett mig ett otroligt brett nätverk från dag ett. Jag har dessutom fått intressanta och utmanande uppdrag, jag har utvecklats otroligt mycket, säger Camila Medina, alumni på Energy Generation.

Utöver praktisk erfarenhet erbjuder traineeprogrammet chanser att knyta kontakter i branschen. Förutom interna handledare från bolagets olika affärsområden innebär traineeprogrammet möjligheter att träffa både lokala och globala kunder.

– Med ledorden innovation, mångfald och hållbarhet har vi utvecklat vårt traineeprogram under flera år. Vi ser det som en fantastisk möjlighet att erbjuda lovande nyexaminerade studenter en bra ingång för att knyta kontakter, lära sig mer om branschen och börja sina karriärer. Det är inspirerande för oss att träffa och ta del av deras engagemang och nya kunskaper, säger Pernilla Bjurling, HR-chef på Schneider Electric i Sverige.

Arbetsuppgifterna i traineeprogrammet är bland annat:

  • Marknadsföra och presentera nya produkter och de bästa tekniska lösningarna för Schneider Electrics kunder och partners.
  • Förbereda och planera kundmöten tillsammans med sin chef.
  • Hålla utbildningar i syfte att öka medvetenheten och kunskapen om Schneider Electrics produkter, applikationer och system.

Sista ansökningsdag är 7 april. I slutet av maj meddelas vilka kandidater som får en plats.

Läs mer om Energy Generation 2019 och hur man söker på: https://schneiderele.taleo.net/careersection/jobdetail.ftl?job=00586T&tz=GMT+01:00&lang=sv#.XIa_-AXM6jw.link

Om Schneider Electric:
Schneider Electric är en ledande specialist inom digital utveckling av energihantering och automation i hem, fastigheter, datacenter, infrastruktur och industrier. Med närvaro i över 100 länder är Schneider Electric världens ledande företag inom energihantering – mellanspänning, lågspänning, avbrottsfri kraft och automationssystem. Vi erbjuder integrerade lösningar som effektivt kombinerar energi, automation och mjukvara. I vårt globala ekosystem samarbetar vi i vår öppna plattform med ett stort nätverk av partners, systemintegratörer och utvecklare för att leverera realtidskontroll och optimala lösningar. Vi tror att alla fantastiska medarbetare och partners gör Schneider Electric till ett fantastiskt företag. Vårt engagemang för innovation, mångfald och hållbarhet säkerställer att “Life is On” är överallt och för alla. www.se.com/se

Relaterade artiklar

Schneider Electric