• tisdag , 18 februari 2020
ANNONS
Intelligent frekvensomriktare ökar säkerheten för maskiner

Intelligent frekvensomriktare ökar säkerheten för maskiner

annons
ANNONS

Schneider Electrics serie av smarta frekvensomriktare utökas nu med Altivar Machine ATV320 för maskinbyggare. Den nya frekvensomriktaren med inbyggd säkerhet och avancerade kommunikationsfunktioner sätter ny standard för motorstyrning i OEM-branschen.

Svenska maskinbyggare kräver ökad säkerhet, effektiv konfiguration och intelligent kommunikation. De kraven tilgodoser Scheinder Electric med lanseringen av frekvensomriktaren Altivar Machine ATV320, speciellt utformad för OEM-branschen. Den är anpassad till både enkla och mer komplexa applikationer, från 0.18 till 15 kW (0,25 till 20 Hp).

Inbyggda säkerhetsfunktioner

Altivar Machine kommer med fem inbyggda säkerhetsfunktioner som standard, som sparar på både monteringstid och utgifter för separata säkerhetsreläer:

  • STO, Safe Torque Off (upp till SIL3, PLe)
  • SS1, Safe Stop 1
  • SLS, Safe Limited Speed
  • SMS, Safe Maximum Speed
  • GDL, Guard Door Lock

Det är också möjligt att montera GV2L-kortslutningsskydd direkt på modellerna Altivar Machine B till och med 4kW, vilket både sparar plats och ger en smidigare montering. Den nya seriens säkerhetsfunktioner förenklar maskincertifiering av maskindirektivet 2006/42/EC.

Stor flexibilitet och ökad effektivitet

Altivar Machine kommer i två formfaktorer för optimal flexibilitet; klassisk bok och kompakt format. Maskinbyggare får därför en frekvensomriktare som är utvecklad för smidigare och mer kostnadseffektiv integration med olika maskin-layouter och placeringar.

Unik motorstyrning

Den intelligenta frekvensomriktaren inkluderar en unik motorstyrning som är i nivå med servolösningar oavsett om man använder asynkron styrning eller PM-motorer med open-loop. Det betyder att Altivar Machine sätter en helt ny standard gällande effektivitet för inbyggd motorstyrning och säkrar besparingar utan att behöva kompromissa med applikationens kvalitet och funktionalitet.

Öppen kommunikation

Schneider Electric har arbetat målmedvetet för att säkra att Altivar Machine ATV320 levererar öppen och flexibel kommunikation som är nödvändig vid tillverkning av effektiva och intelligenta maskiner. Därför har ATV320 inbyggd Modbus RTU och CANbus samt möjlighet att integrera med kända nätverksprotokoller som ethernet, ethernetIP, Profibus och CANopen.

Robust design för krävande miljöer

Altivar Machine har kretskort belagda med certifieringen IEC 60721-3-3 klassad 3C3 och kan därför användas i krävande miljöer med omgivningstemperaturer upp till 60°C utan behov av extra kylning.

Läs mer här: www.schneider-electric.se/altivarmachine

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons
Schneider Electric