• torsdag , 30 maj 2024


HL Hydronics & Schneider Electric banar vägen för framtidens hållbara industri

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Efter ett mångårigt samarbete med Schneider Electric har det värmländska tryckhållning- och vattenbehandlingsföretaget HL Hydronics AB haft en genomsnittlig omsättningstillväxt på nära 40 procent. Med hjälp av bland annat Schneider Electrics EcoStruxure Machine Expert kan HL Hydronics erbjuda nya hållbara lösningar på en växande marknad.

Foto: Björn Lennartsson HL Hydronics AB & Mehrdad Bahmani Schneider Electric

För några år sedan hade HL Hydronics ett behov av att modernisera sina lösningar inom tryckhållning och vattenbehandling för slutna värme- och kylsystem. Lösningen blev EcoStruxure™ Machine Expert HVAC, Schneider Electrics multikompatibla, IoT-anpassade plattform som erbjuder en öppen arkitektur och en plug-and-play-funktion.

– Maskinbyggarna i den moderna industribranschen kräver maskiner med avancerad automation, flexibilitet och skalbar prestanda. Schneider Electic har hjälpt HL Hydronics att möta dessa utmaningar med EcoStruxure Machine Expert HVAC, säger Mehrdad Bahmani, Operational Offer Manager, Industrial Automation på Schneider Electric.

Med EcoStruxure Machine Expert HVAC har HL Hydronics vuxit från en lokal aktör i värmländska Töcksfors till en multinationell aktör som bättre kan anpassa sina lösningar efter kundernas olika behov.

– Tack vare att vi använder kvalitetskomponenter från bland annat Schneider Electric har vi en mycket hög efterfrågan, säger Björn Lennartsson, vd på HL Hydronics AB. Vi har haft ett samarbete med Schneider Electric i flera år och vi vet att de levererar det vi vill ha. Det känns tryggt att jobba med ett stort företag som ligger i framkanten inom sitt område, fortsätter Björn Lennartsson.

En stor fördel med EcoStruxure Machine Expert HVAC är att den möjliggör fjärrstyrning av anläggningar, vilket till exempel kan användas vid larm för att undvika onödiga utryckningar. Samtidigt behöver användaren lägga mindre tid på service och installation, vilket i sin tur sänker kostnader.

– Vi ligger ofta steget före och kan lansera funktioner som konkurrenterna inte hunnit ta fram, eller som inte ens har börjat efterfrågats än, säger Björn Lennartsson. Med hjälp av Schneider Electrics mjukvara kan vi snabbt uppdatera våra produkter med nya funktioner och lösningar.

HL Hydronics har haft ett starkt fokus på kvalitet, teknik och hållbarhet, tre delar som i stor utsträckning påverkar kundernas val i dag. Särskilt hållbara och klimatanpassade produkter är något som alltmer efterfrågas av dagens kunder.

– Det är en utmaning att fortsätta att göra våra produkter så hållbara som möjligt, säger Björn Lennartsson. Där känner vi oss trygga med att välja Schneider Electrics lösningar, som till exempel Green Premium, som står för ett lågt klimatavtryck.

 

Läs med om anpassade automationslösningar för Industri 4.0

Läs mer om #IndustriesOfTheFuture

 

För ytterligare information, kontakta:

Björn Lennartsson, Försäljning HL Hydronics, +46 573 73 57 31, bjorn@hlhydronics.se

Karolina Blacharska, Presskontakt Schneider Electric, 070-282 67 63, karolina.blacharska@se.com

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]
[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
Schneider Electric