• torsdag , 30 maj 2024


ROCKWOOL ökar återvinningen med genomskinliga förpackningar

ROCKWOOL ökar återvinningen med genomskinliga förpackningar

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten ROCKWOOL förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85 %.

”Minskad klimatpåverkan är viktigare än stark profilering och det är vi övertygade om att våra kunder håller med om”, kommenterar Christian Kofod, Hållbarhetschef på ROCKWOOL Nordics.

ROCKWOOLs rödvita förpackningar har länge varit en välkänd syn på byggarbetsplatser runt om i Sverige, men det kommer det bli ändring på framöver. Plastförpackningarna har nämligen uppdaterats och kommer från och med nu vara genomskinliga med endast 10 % tryck.

Syftet med förändringen är att minska mängden färg och på det sättet öka möjligheten att återvinna förpackningarna till produkter med bredare användningsområde än innan.

Redan nu kan de genomskinliga förpackningarna ses på svenska byggarbetsplatser. Christian Kofod är noga med att betona att ROCKWOOL alltid jobbar med nya utvecklingsprojekt, där de uppdaterade förpackningarna bara är en del.
”Hållbarhetsarbetet får aldrig stanna av. Som producerande verksamhet finns det alltid mer att göra för att minska klimatavtrycket”, avslutar Christian.

Läs mer om ROCKWOOL Nordics hållbarhetsarbete på Hållbar produktion. Där finns även information om skiftet till fossilfria energikällor vid de nordiska fabrikerna.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]
[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
Rockwool