Nytt nummer av Hållbart Byggande

Nytt nummer av Hållbart Byggande

ANNONS

Annons

I senaste numret av Hållbart Byggande berättar Mustafa Sherif, stadsplanerare på AFRY, om sin passion för att skapa platser och städer för barn och arbetet med Urbanistica Podcast.

Under temat Bygga för barn tittar vi också närmare på hur barnperspektivet beaktas i samhällsbyggnadsbranschen, och vad det har för betydelse att FN:s barnkonvention numera är svensk lag.

Sociala frågor får ett allt större fokus och inom en snar framtid kommer en EU-lag som förbinder företag att göra en human rights due diligence. Bolag blir skyldiga att ha en process för att kartlägga, hantera och redovisa risker kopplade till mänskliga rättigheter längs hela värdekedjan, samt gottgöra sin negativa påverkan. Vi har frågat tre byggbolag om vad den kommande lagstiftningen innebär för deras verksamhet.

Vi bjuder även på läsning om tre prisbelönta kontorsprojekt: Priorn, ett energisnålt kontorshus i hjärtat av Malmö, Nodi, Göteborgs första kontorsbyggnad i trä, och SKF:s nya huvudkontor, byggt av bolagets gamla centrallager. Vi berättar också om hur en norsk småstad transformeras med cirkulära koncept och som alltid en uppdatering från kvartalets nyheter inom materialforskning, energieffektivisering och hållbart byggande.

Prenumerera på Hållbart Byggande

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.