Nordsjö ger nytt liv åt återvunnen färg!

Nordsjö ger nytt liv åt återvunnen färg!

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Nu tar Nordsjö det första steget mot en cirkulär ekonomi för färg. Som en del av företagets engagemang för att minska färgers påverkan på miljön, lanseras Nordsjö Evolve Recycled – en banbrytande helmatt vägg- och takfärg som innehåller hela 35 procent återvunnen färg.

Att återvinna färg som lämnas till återvinningsstationer har länge varit en utmaning. Nu lanserar Nordsjö, som en del av sitt pågående engagemang för att minska färgers påverkan på miljön, en banbrytande helmatt vägg- och takfärg med hela 35 procent återvunnen färg.

Samma höga kvalité

Nordsjö Evolve Recycled är utvecklad i samarbete med färgåtervinningsföretaget InterCheM, som tar hand om och bearbetar färg från färgburkar som konsumenter lämnat in till återvinningscentraler. Förenklat filtreras och omarbetas den återvunna färgen innan den blandas med nyproducerad färg. I samband med detta genomgår Nordsjö Evolve Recycled omfattande tester, vilket säkerställer att varje burk som säljs håller den höga kvalitet som förväntas av en Nordsjö-produkt. Med detta har man minskat koldioxidavtrycket för Nordsjö Evolve Recycled med 21 procent* och även minskat mängden färg som går till spillo och deponeras.

Annons

– Det säljs stora mängder konsument- och yrkesmålarfärg varje år och det lämnas in väldigt mycket färg på återvinningsstationer för destruktion. Genom att introducera Nordsjö Evolve Recycled kommer vi att kunna ta tillvara en del av denna inlämnade färg, minska koldioxidavtrycket för våra Nordsjö-produkter och erbjuda ett nytt alternativ för våra kunder, säger Louise Forslund, Brand Manager Nordsjö.

Helmatt finish

Lanseringen av Nordsjö Evolve Recycled är ytterligare ett steg på den resa som Nordsjö påbörjat för att nå hållbarhetsmålen och på så vis bidra till att sluta kretsloppet för färgavfall. Produkten har utvecklats under drygt fem år och har genomgått rigorösa tester av AkzoNobels forsknings- och utvecklingsexperter. Den har även testats ute på fältet av yrkesmålare runt om i Europa med väldigt positiva omdömen.

Nordsjö Evolve Recycled, som kommer i ett urval vita och ljusgrå kulörer, är lätt att applicera och ger en vacker helmatt finish, perfekt för hemmets väggar och tak. Nordsjö Evolve Recycled finns tillgängligt från slutet av januari 2024 hos Nordsjö-återförsäljare i färgfackhandeln.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.