Kungsleden får pris för mångfaldssatsning

Kungsleden får pris för mångfaldssatsning

ANNONS

Annons

European Public Real Estate Association har utsett Kungsleden till vinnare av utmärkelsen EPRA Diversity & Inclusion 2019.

Priset tillkännagavs vid EPRA:s årliga ESG-toppmöte i London onsdagen den 4 december. Diversity & Inclusion Award är ett nyinstiftat pris som lanseras av EPRA i samarbete med fastighetsbolaget JLL. Syftet med priset är att lyfta fram goda exempel bland börsnoterade fastighetsbolag i Europa. Rankingen baserades på en metod som tillhandahölls av JLL. Vid bedömningen av ansökningarna bedömde juryn parametrar som varför mångfaldsinitiativet startades, dess betydelse för företaget men också för branschen som helhet; de praktiska bakomliggande detaljerna; dess genomförande; och slutligen dess resultat, lärdomar och nästa steg i arbetet.

66 procent kvinnor i styrelsen

Enligt juryns motivering har Kungsleden en stark strategi, med tydliga mål på både kort och lång sikt, som bevisar att företaget har en genuin ambition inom mångfald och inkludering med syfte att bättre återspegla det svenska samhället i organisationen. Bolaget har 52 procent kvinnor och 48 procent män bland de anställda. Koncernledningen består av 66 procent kvinnor och 34 procent män och i styrelsen är 66 procent kvinnor och 34 procent män. 9 procent av företagets anställda har utländsk bakgrund och bolaget har satt som mål till 2025 att öka andelen anställda med utländsk bakgrund till 15–20 procent.

Börsens mest jämställda bolag 2016

Företaget har också samarbetat med Jobbsprånget, ett initiativ som syftar till att påskynda integrationen av nya medborgare i Sverige, sponsrar Fryshuset och har interna utbildningar och workshops om inkludering.

– Jag är mycket stolt över den här utmärkelsen och välkomnar verkligen att dessa aspekter av affärslivet lyfts fram. Det finns flera studier som visar att företag med mångfald bland medarbetarna är mer lönsamma och vårt mål är att organisationen ska kunna spegla diversiteten i det svenska samhället, säger Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden, som var på plats i London för att ta emot utmärkelsen.

2016 utsågs Kungsleden till börsens mest jämställda bolag av stiftelsen AllBright. Motiveringen var då att Kungsleden var det mest jämställda företaget av alla 300 börsnoterade företag i Sverige.

Foto: Magnus Fond

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.