• onsdag , 7 juni 2023


KONE säkerställer ett smidigt flöde på Arlanda

KONE säkerställer ett smidigt flöde på Arlanda

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

KONE, ett av världens ledande företag inom hissar, rulltrappor, portar och automatiska dörrar, genomför den 28 oktober den årligt återkommande People Flow Day, nu för sjätte året i rad.

Under dagen kommer närmare 1 000 KONE-anställda i drygt 30 länder runt om i världen agera forskare och besöka över 170 platser för att observera vad ett smidigt flöde av människor innebär i praktiken samt interagera med kunderna direkt på plats.

I år är Service i fokus för People Flow Day och flertalet medarbetare från KONE Sverige kommer att besöka bland annat Stockholm Arlanda Airport för att göra observationer kring flödet av människor och gods samtidigt som man samlar in information från kunden om den upplevda servicen från KONE.

Flygplatser är en miljö som ställer helt andra krav och har andra förutsättningar än någon annan byggnad, galleria eller område. En vanlig månad passerar nästan två miljoner resenärer Arlanda vilket innebär att extremt stora flöden av människor och gods är i rörelse. För att den ständiga strömmen av människor ska flyta smidigt finns det 180 hissar, 70 rulltrappor samt 130 automatiska dörrar och industriportar på flygplatsen. Ingen annanstans i Sverige finns så många hissar och rulltrappor samlade på en och samma plats som hos Swedavia, som äger och driver flygplatsen. Under förra året reste 22,4 miljoner människor till eller från Arlanda och 179 000 ton gods och post passerade flygplatsen. Därtill är Arlanda arbetsplats för 17 000 anställda, och leveransadress för stora volymer mat och försäljningsvaror.

– Det är oerhört viktigt att flödet fungerar som det ska. Som fastighetsägare har vi som mål att ha 99 procents tillgänglighet i våra produkter. Det innebär att det trafikala flödet för våra resenärer måste fungera, säger Wilhelm Palm, teknisk förvaltare på Swedavia Arlanda.

Sedan 2013 är KONE serviceleverantör för Hissar, Rulltrappor, Automatdörrar och Industriportar på Arlanda med uppdrag att minimera antalet driftstörningar på Sveriges största flygplats. Det innebär att KONEs servicetekniker varenda dag, året runt, finns plats, och att det en gång i kvartalet hålls driftmöten mellan KONE och Swedavia där driften och förebyggande åtgärder diskuteras

People Flow Day har blivit en uppskattad tradition på KONE där de anställda och kunder har möjlighet att dela och utbyta erfarenheter om viktiga ämnen. Genom denna etnografiska studie får KONE en djupare förståelse för kundernas olika behov och hur användarupplevelsen är i praktiken, där olika länder, kulturer och byggnader kan jämföras. Den värdefulla data som erhållits under dagen analyseras och används sedan av KONEs FoU- och serviceteam. För mer information och resultat om KONEs People Flow Day 2014, vänligen se People Flow Day Report på kone.com

KONEs underhållsservice omfattar 17 000 tekniker världen över som fokuserar på att säkerställa smidig förflyttning av människor i och mellan byggnader genom att maximera säkerheten och pålitligheten samtidigt som de minimerar driftstopp och kostnader. KONE har över en miljon hissar, rulltrappor, portar och dörrar i service runt om i världen och utförde globalt under 2014 över 18 miljoner servicebesök.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]
[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
KONE