• lördag , 25 maj 2024


KONE lanserar NanoSpace, moderniseringslösningen som ger upp till 50 procent större hisskorg

KONE lanserar NanoSpace, moderniseringslösningen som ger upp till 50 procent större hisskorg

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

KONE, ett av världens ledande företag inom hiss- och rulltrappsbranschen, lanserar nu den nya innovativa moderniseringslösningen KONE NanoSpace, som möjliggör att gamla hissar helt kan ersättas med ny, modern och säker hissteknik.

KONE NanoSpace möjliggör större hiss i befintligt schakt, optimerad komfort och upp till 70 % lägre energiförbrukning. Den nya hissen blir marknadens mest yteffektiva, vilket möjliggörs av en helt ny drivteknik. KONE NanoSpace är specifikt utvecklad för att adressera det stora behovet av att ersätta befintliga gamla hissar i fastigheter.

Drygt hälften av Sveriges cirka 120 000 hissar är idag över 25 år, vilket är en uppskattade livslängden för en hiss. Detta medför ofta höga drifts- och underhållskostnader, många stopp och avbrott samt en onödigt hög energiförbrukning. Många hissar lever inte heller upp till dagens säkerhetskrav. Ett problem har dock varit att moderna hissar varit för stora för de små hisschakt som äldre fastigheter ofta har. För att möta detta behov har KONE utvecklat KONE NanoSpace.

–  Idag finns ingen annan hiss som kan konkurrera med KONE NanoSpace och ge så mycket hiss på en så liten yta utan att göra avkall på prestanda och komfort, säger Juha Mennander, VD KONE Scandinavia. Många människor är i dag helt eller delvis beroende av fungerande hissar i sitt dagliga liv, varför vi på KONE vill bidra till innovativa lösningar som ger människor ökad tillgänglighet på ett säkert och kostnadseffektivt sätt. En modern hiss förhöjer inte bara intrycket och värdet av en fastighet utan kan också innebära nya möjligheter för fastighetsutveckling.

Att ersätta en gammal hiss med KONE NanoSpace kan ge upp till 50 procent större hisskorg och dessutom en bredare hissdörr som ytterligare ökar tillgängligheten. Yteffektiviteten möjliggörs av en helt ny innovativ drivteknik, som bygger på ett nytt sätt att hantera den friktion som krävs för hissdrivningen. I NanoSpace har de traditionella stora motvikterna ersatts med två tunna balansvikter som sitter bredvid styrskenorna. NanoSpace har en ny kombinerad drivrems- och linteknik, där hissen är upphängd i linorna i schaktet och drivremmen sedan flyttar hisskorgen. Hissens motor sitter i botten, vilket gör att den ger avsevärt lägre ljudnivåer på boendeplanen.

Den nya drivtekniken är extremt energieffektiv och ger också mycket små energiförluster. Förutom dessa nya funktioner finns NanoSpace i en inspirerande designkollektion och med LED-belysning och stand-by-funktion för såväl hiss som belysning, vilket bidrar till att energiförbrukningen för hissen kan sänkas med upp till 70 procent.

Eftersom hissen inte heller kräver något maskinrum ger ett byte till NanoSpace utökade möjligheter för fastighetsutveckling, där hissen kan dras upp till vinden eller ner i källaren, vilket gör att dessa ytor kan byggas om, till exempelvis vindslägenheter, eller anpassas för uthyrning eller annat utnyttjande. Möjligheter som helt eller delvis kan finansiera ett hissbyte. Hissbyte till KONE NanoSpace innebär dessutom en genomsnittligt kortare installationstid än andra moderna hisslösningar.

För ytterligare information, vänligen kontakta: Juha Mennander, VD, KONE AB, Tel +46 (0)8 752 35 03

För tillgängliga bilder, besök gärna KONEs globala bildbank.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]
[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
KONE