ANNONS
Klimatförbättrad betong i Kungsbackas badhus

Klimatförbättrad betong i Kungsbackas badhus

annons
ANNONS

Till våren invigs Kungsbacka Badhus. Thomas Betong har levererat en klimatförbättrad betong som gör innebar att koldioxidavtrycket från den platsgjutna betongen kunde reduceras med en tredjedel.

Anläggningen på 12 000 kvadratmeter med familjebad, undervisningsbassänger, rutschkana, relax, gym och kafé byggs i huvudsak av betong. Betonmast och betongentreprenören HA Bygg letade efter en produkt som höll miljökraven och konstruktionskraven för bassänger.

– Framförallt i kommuner och offentliga sammanhang förs en stor diskussion om miljö. Alla vi som jobbar i den här branschen måste tänka miljömässigt för att vara med i framtidsutvecklingen, säger Magnus Attemalm, projektchef på Betonmast Göteborg.

I projektet har man använt sig av Thomas Betongs produkt Thomagrön där slagg ersätter delar av cementen som bindemedel vilket har inneburit en CO2-besparing på 900 ton.

– De här bindemedlen har andra egenskaper än cement, som gör dem bättre ur ett beständighetsperspektiv. Men de har också en mycket bättre klimatprestanda som gjorde att vi kunde spara 30% av koldioxidavtrycket från den platsgjutna betongen, säger Mats Karlsson som är produktchef på Thomas Betong.

Mats Karlsson, Thomas Betong. Foto: Språng Kommunikation

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.