Gamla parkeringsplatser blir nya hyresrätter i Jakobsberg

Gamla parkeringsplatser blir nya hyresrätter i Jakobsberg

En plats som tidigare bestod av parkeringsplatser ska bli till nya bostäder och gröna, sociala ytor. Skandia Fastigheter har fått klartecken av Järfälla kommun att byggstarta ett nytt kvarter med totalt 104 lägenheter i centrala Jakobsberg.

Skandia Fastigheter äger sedan tidigare tre bostadsfastigheter med över 200 hyresrätter i Jakobsbergs centrum. Dessa har under de senaste åren renoverats, och ambitionen har länge varit att även ersätta stora parkeringsytor på marken intill med nya bostäder och stora gröna gårdar. Den 28 september kom klartecknet från Järfälla kommun och det första spadtaget tas inom kort.

– Det här är ett utmärkt exempel på hur man kan skapa något riktigt bra av en på många sätt dåligt använd yta. Samtidigt har planprocessen varit ovanligt snabb och smidig, vilket vi lyckats uppnå genom kombinationen gott syfte, långsiktig utvecklare och enad, framsynt kommun. Nu ser vi fram emot att se asfalt bli till hem, säger Bo Jansson, Fastighetschef Bostäder på Skandia Fastigheter.

De nya fastigheterna får en tydlig miljöprofil och kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver. På de nya gårdarna ska grönska och lekplatser bidra till samvaro som levandegör området. Lägenheterna, samtliga i hyresrättsform, förmedlas via Bostadsförmedlingen i Stockholm och inflyttning beräknas ske hösten 2020. Parkeringsbehovet kommer att tillgodoses även i framtiden, med drygt 60 platser under mark, uppger Skandia Fastigheter. Fokus läggs dock på miljövänligare transportsätt, genom 557 cykelplatser.

Relaterade artiklar

Leave A Comment