Kundernas favoriter utgör grunden i Fristads nya stilkoncept

Kundernas favoriter utgör grunden i Fristads nya stilkoncept

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Matchande topp-till-tå-lösningar med bättre passform och uppdaterad design. Med hjälp av kundernas input har Fristads arbetat om sitt sortiment av arbetskläder och lanserat nya stilkoncept, speciellt framtagna för att förenkla för kunden att hitta sin stil på jobbet. Varje koncept erbjuder även mer miljömässigt hållbara produkter för den som vill minska sitt klimatavtryck genom valet av arbetskläder.

– Vårt mål med de nya koncepten har varit att ta fram matchande lösningar för användare inom bygg och anläggning samt service och industri för att enklare kunna hitta en ”topp till tå”-lösning som stämmer överens med kundernas preferenser, säger Lena Bay Højland, Product Director på Fristads.

I Fristads kundundersökningar har kunderna lyft önskemål om ett mer ”modernt” sortiment, något som Fristads produktavdelning har tagit till sig. De nya koncepten inkluderar därför både byxor, överdelar och ytterplagg som alla har fått en uppfräschad design så att kunden enkelt ska kunna hitta sin favoritstil – även på jobbet.

Koncept med rötterna i den Skandinaviska naturen

För att knyta an till Fristads svenska ursprung har koncepten döpts efter naturreservat runt om i Sverige. Hittills har sju koncept lanserats; fyra inom bygg och anläggning, två inom varsel och ett inom service och industri. Några av koncepten har funnits sedan innan, medan andra är helt nya.

– Vi har identifierat ett antal olika ”stilar” utifrån preferenser som passform, pris och material som tillsammans skapar en bred palett av arbetskläder att välja från. De som gillar stretch och en mer kroppsnära passform kommer inte att bli besvikna – men det finns även något för dem som gillar en mer klassisk stil, säger Anastasios Lappas, Head of Design på Fristads.

Arbetskläder i mer miljömässigt hållbara material

En viktig del i arbetet med att ta fram de nya koncepten har varit att inkludera mer hållbara produkter inom varje koncept – något som man kommer fortsätta att arbeta med löpande.

– Vi arbetar hela tiden med att uppdatera våra material till mer miljömässigt hållbara varianter, samtidigt som vi inte vill göra avkall på kvaliteten på produkterna. När vi nu lanserar våra nya koncept ligger det i planen att alla produktfamiljer ska innehålla produkter som i ett första steg är tillverkade av minst 50% mer hållbara material, det vill säga återvunna eller biobaserade material, alternativt material som tillverkats med mer resurseffektiva tekniker, säger Lena Bay Højland, Product Director på Fristads.

Fristads arbetar sedan länge med att ställa om sitt sortiment till att bli mer miljömässigt hållbart. 2019 lanserade Fristads klädbranschens första plagg med en så kallad miljövarudeklaration och sedan dess har man även bytt till mer miljömässigt hållbara material på flera av storsäljarna för att minska sin klimatpåverkan.

Fakta Fristads nya stilkoncept:

Fristads nya koncept består av noga utvalda plagg från Fristads sortiment. Koncepten är färgkoordinerade och består av byxor, överdelar och ytterplagg som matchar och skapar ett enhetligt intryck. För koncepten inom bygg och anläggning; Haverdal, Alnaryd och Tyresta har kundernas favoritbyxor använts som utgångspunkt och satt ramarna för respektive koncept. Inom varsel finns det två koncept att välja mellan där majoriteten av plaggen har tillverkats för att ha så liten påverkan på miljön som möjligt, vilken i detalj och per plagg redovisas i en miljövarudeklaration, även kallad EPD (Environmental Product Declaration).

 

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]
[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
Fristads