• måndag , 1 juni 2020
ANNONS

Fredricsons Trä förvärvar grossistkollega

annons
ANNONS

Fredricsons Trä AB har förvärvat Eric Jahrsten AB:s grossistverksamhet till byggmaterialhandeln på västkusten. Det anrika bolaget, i folkmun kallat Jahrstens, har gjort sig känt som en marknadsledande aktör på den lokala marknaden och företräder en lång rad väletablerade agentur- och serviceprodukter. Idag omsätter Jahrstens ca. 60 Mkr och har 13 anställda.

Fredricsons Trä har sedan länge varit en marknadsledande aktör på grossistmarknaden i Göteborgsregionen, med en huvudsaklig inriktning mot den träbearbetande industrin. Detta genom sitt djupa och breda sortiment av massivt ädelträ och skivmaterial.

Fredricsons Trä övertog Jahrstens grossistverksamhet den 10 februari 2014 och därefter flyttade verksamheten till Fredricsons befintliga anläggning på Stora Holm i Göteborg. Samtidigt görs investeringar i Fredricsons befintliga anläggning för att hantera det utökade och unika lagersortimentet, vars totala bredd och djup helt kommer att sakna motstycke i branschen. Förvärvet förväntas ge synergieffekter, inte minst inom lagerhållning och logistik.

Förvärvet av Jahrstens kommer att göra Fredricsons Trä till den enda lagerhållande grossisten i Göteborg med ett komplett sortiment till såväl den träbearbetande industrin, som byggmaterialhandeln.

Utöver anläggningen i Göteborg bedriver Fredricsons Trä verksamhet i Arlöv, Rönås, Stockholm och Vaggeryd i Sverige. Fredricsons Trä har sedan tidigare tillkännagivit en stundande flytt i Stockholm, där en nybyggd anläggning i Länna avses tas i bruk. Under 2013 har Fredricsons Trä, grundat 1923, fyllt 90 år som lagerhållande distributör till den träbearbetande industrin och byggmaterialhandeln. Verksamheten i Göteborg är dock ännu äldre och startade sin bana redan år 1893.

För mer information: www.fredricsons.com

Frågor besvaras av Fredricsons Träs marknadschef Johan Bolinder, 0705-385075.

ANNONS
Annons
Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

Fredricsons