Engelbrekt och Kaminsky Arkitektur utvecklar trädgårdsstad

Engelbrekt och Kaminsky Arkitektur utvecklar trädgårdsstad

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Engelbrekt vinner markanvisning i Nyköping tillsammans med Kaminsky Arkitektur med förslag på en modern trädgårdsstad med gröna mötesplatser i Malmbryggshagen.

Assessorn 1 består av 28 hyresbostäder och ett gruppboende. Stort fokus ligger på ett resurseffektivt och socialt boende med en gemensam trädgård och egna uteplatser. Med känsla av den moderna trädgårdsstaden lämnades det vinnande bidraget in. Förslaget utgörs av ett bekvämt och enkelt boende där det finns ett genomtänkt koncept kring energiåtervinning och socialt umgänge.

Annons

– Assessorn 1 får en spännande energilösning som vi har stora förväntningar på. Solceller på alla tak driver en för området gemensam bergvärmeanläggning som kan värma upp men även kyla bostäderna. Överskottselen kan användas som hushållsel av de boende eller levereras ut på elnätet. Vi ser fram emot att samarbeta med Nyköpings kommun som även visar ett stort engagemang för att skapa förutsättningar för projektet, säger John Hunter, COO på Engelbrekt.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.