• tisdag , 28 september 2021
CEOS


Hög nivå på hållbarhet och stabilitet och upp till 50 års garanti

Hög nivå på hållbarhet och stabilitet och upp till 50 års garanti

ANNONS

Annons

Accoya® är ett behandlat trä med unika egenskaper som lämpar sig för krävande utomhusmiljöer såsom i dörrar, fönster, fasadpaneler och altandäck.

– Accoya® kan revolutionera hela marknaden av trä i utomhusmiljö eftersom träet är helt genomgående modifierat, säger Urban Stenevi, VD på CEOS AB.

Accoya® är resultatet av mer än 80 års forskning och utveckling av att modifiera trä genom acetylering. Träslaget som används är snabbväxande Radiata pine som är mer eller mindre fritt från kvistar. Det bearbetas som vilket furuträslag som helst. Med tanke på dess egenskaper bör det vara väldigt intressant för dörr- och fönstertillverkare som ofta stöter på reklamationer som beror på träets rörelse.

Accoya-trä är helt genomgående modifierat, inte bara på ytan som traditionella ytbehandlingar. Denna modifieringsteknik har två huvudsakliga fördelar- Genom att använda ett uppbåd av beprövade analystekniker försäkrar sig Accoya-träets tillverkare om att alla partier har genomgående jämn kvalitet och når högsta möjliga nivå för hållbarhet och dimensionell stabilitet jämfört med oförutsägbarheten i andra val.

– Materialet har så unika egenskaper att det är svårt att tro det är sant, säger Urban Stenevi. Vi har varit runt i Europa och granskat installationer och sökt på internet efter nackdelar men vi hittar inget. Dessutom lämnas 50 års garanti på obehandlat Accoya-trä använt utomhus och 25 år mot mark och i vatten vilket i säg är unikt. Vi har svenska snickerikunder som jobbar i materialet och alla ger de mycket positiv feedback.

Läs mer om Accoya-trä

Relaterade artiklar

CEOS