• måndag , 25 september 2023


Nytt verktyg minskar materialåtgången i byggprojekt

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Cembrit och Nordic BIM Group lanserar tillsammans Smart Facade Tool, ett designverktyg för fasader som ökar kvaliteten, sparar kostnader och minskar materialåtgången i byggprojekt.

Smart Facade Tool ingår kostnadsfritt i ritprogrammet Archicad som underlättar för arkitektens projektering i alla skeden. Det nya verktyget gör det enkelt att rita upp fasadskivornas indelning tredimensionellt, inklusive alla fogar och materialmöten. Detta har tidigare varit så tidsödande att fasaderna projekterats i andra program eller i 2D som platta ritningar.

Rendering @Sajt Arktektstudio

Smart Facade Tool har placerat ut skivobjekten @Sajt Arkitektstudio

– Smart Facade Tool är anpassat efter hur en arkitekt tänker när en fasad ska ritas. Här finns all den information som hen behöver för att snabbt ta fram olika designförslag och se vad de kostar, säger Jesper Bremme, utvecklare av verktyget på Nordic BIM Group.

– Om vi arkitekter kan få input tidigt i projekteringen kring prisdrivande val är mycket vunnet, säger Benjamin Anselmo, arkitekt på Sajt Arkitektstudio, som har testat Smart Facade Tool i ett projekt som de ritar i Archicad.

– Ett sådant här verktyg gör det lekande lätt att skapa spännande och hållbar design, säger Anna Ranow, kommunikationsansvarig på Cembrit.

Samarbetet mellan Cembrit och Nordic BIM Group är en förlängning av Cembrits fokus på skräddarsydda lösningar och systemtänkande. Det handlar om att underlätta både för arkitekter och byggare. Fasader som är genomtänkta och skräddarsydda från början ger ett smidigt och snabbt montage på byggarbetsplatsen.

Här kan programmet hämtas helt kostnadsfritt.

För mer information kontakta Anna Ranow, se presskontakt nedan och Lars Karlsson, Nordic BIM Group Sweden, tel 070 344 11 24, lars.karlsson@nordicbim.com

Illustration ETTELVA Arkitekter Stationen Täby

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
Cembrit