• torsdag , 21 september 2023


Ny mönsterkollektion för fasad och inredning i hållbar design

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Under Stockholm Design Week 5-11 september lanserade Cembrit och designstudion EgnellAllard en ny mönsterkollektion som tänjer på gränserna för fasad- och inredningsarkitektur.

AllardEgnell

Designduon EgnellAllard framför skivorna de designat för Cembrit. Helena Allard MSA och Johanna Egnell SIR/MSA. Mönstren heter ABSTRACT och ZIGZAG skivorna heter Cembrit Patina Signature

 

Fyra specialdesignade mönsterserier, som kan kombineras på olika sätt, har tagits fram för Cembrit Patina Signature:

1. Abstract – organiskt rytmiskt mönster
2. Zig Zag – grafiskt skarpt mönster
3. Repeat – ornamentaliskt dekorativt upprepat mönster
4. Chevron – klassiskt stilrent fiskbensmönster som skapar riktning.

– Vi förälskade oss i fibercementskivornas materialuttryck och blev särskilt inspirerade av den nya fasadskivan Cembrit Patina Signature där mönster skapas genom att kombinera två ytstrukturer, berättar Helena Allard, inredningsdesigner och arkitekt på EgnellAllard.

– Cembrits fibercementskivor används vanligtvis inte inom inredning, men det är ett hårt, tåligt och vackert material som egentligen har många användningsområden. Cembrit Patina Signature erbjuder dessutom möjligheter att leka med olika strukturer och mönster. Vår kollektion skulle exempelvis passa på väggar som ska vara både dekorativa och tåliga, säger Helena Allard.

–Det finns en trend i samhället där ute och inne, möbler, inredning och arkitektur smälter samman på ett nästan sömlöst sätt. Textila och ornamenterade mönster börjar synas allt oftare på fasaderna och intresset för individuella uttryck ökar. Den här kollektionen är ett resultat av detta och det är roligt att vi tillsammans med formstarka designbyrån EgnellAllard kan inspirera till nya spännande designmöjligheter för inredare och arkitekter , säger Anna Ranow, marknadsansvarig på Cembrit.

 

Abstrakt och Zig Zag

EgnellAllard mönster

EgnellAllard
Vi är en designstudio, specialiserad på starka koncept och idéer anpassade efter varje kunds unika behov inom arkitektur, interiörer, produkter och utställningar. Vår övertygelse är att design skapas av passion, kreativ intelligens och framför allt personligt engagemang. Vi har en nära, tajt och ärlig dialog med våra kunder och uppdragsgivare och vi är själva med hela vägen från ritbordet till det färdiga resultatet. Läs mer om oss på www.egnellallard.se

Beställ produktprover från Cembrit

Beställ gärna Cembrit Patina Signature som finns med logoexempel som produktprov. Mönsterskivorna i Egnell/Allard serien kan ses hos Cembrit AB i Stockholm. Välkommen till oss hit. Västberga Alle 5, 10 tr. Hägersten söder om Stockholm.

Klicka här så kommer en provmapp med några smakprover av de andra skivtyperna.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
Cembrit