• söndag , 28 maj 2023


Cembrit ger extra snabb leverans trots rådande materialbrist på marknaden

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Materialbrist, brist på arbetskraft och leveransförseningar fortsätter att tynga byggbranschen. Men en hel del går att lösa genom att se över sina processer och minimera resursförbrukningen. Det har Cembrit gjort och lanserar nu tjänsten Cembrit Express som ger skräddarsydda lösningar inom tre veckor. Ökad slutkvalité och minskat materialspill gör tjänsten positiv även ur hållbarhetsperspektiv.

Det råder ingen tvekan om att byggbranschen har varit under massiv press under pandemin. För Cembrit som ofta levererar bygg- och fasadskivor till stora projekt med hög materialvolym har den nuvarande marknadssituationen inte heller gått obemärkt förbi. Därför har alla detaljer i leveransprocessen skärskådats och man har kommit fram till att stora besparingar kan göras genom direkta leveranser från fabrik och skräddarsydda lösningar.

 

Genom ett nära kundsamarbete kan vi optimera användningen av produkterna och skräddarsy en lösning till arkitekter och byggare. Det sparar tid, resurser och klimat. Inte bara i våra leveranser utan även tiden på byggarbetsplatsen. Detta är mycket värdefullt på den marknad som nu råder där varje extra dag ett bygge står stilla innebär enorma tilläggskostnader, säger Jörgen Rajala, säljchef på Cembrit.


Cembrit har bland annat levererat 3800 kvadratmeter fasadskivor till Torp köpcentrum i Uddevalla. Projektet är nominerat till Årets Bygge i kategorin industri, butik och lager för att det sticker ut och är särskilt väl genomfört. Fasadskivorna är skräddarsydda och helt anpassade till projektet.

 

– Fibercement är ett material som är enkelt att utforma efter idéer och visioner. Eftersom fasaden är lång så ville vi skapa en illusion av att fasaden veckade sig. Därför är skivorna snedkapade i horisontalled och tillsammans med nyansskillnad i kulör ger detta en perspektivkänsla, berättar Erik Solum, ansvarig arkitekt på Contekton Arkitekter.

Det är roligt att vi under rådande tuffa marknadsförutsättningar kan steppa upp och erbjuda ännu bättre förutsättningar att skräddarsy projekt med hög kvalitet och kortare leveranstider. Dessutom förenklar det för byggarna och skapar en extra trygghet och flexibilitet, säger Anna Ranow, marknadsansvarig på Cembrit.

 

Om Cembrits skräddarsydda lösningar:

Optimerar tiden på plats, minimerar fel, sparar resurser

  • Färdigkapade och förborrade fasadskivor
  • Anpassade format och dimensioner
  • Fler än 2 000 färgalternativ
  • Unika ytor och strukturer
  • Specialpackade i montageordning, klara för montering med tydlig märkning
  • Skyddsfolie på framsidan av målade skivor
    Torp Köpcentrum skräddarsydda fasader

    Torp Köpcentrum som är med i slutstriden om Årets Bygge.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
Cembrit