• söndag , 28 maj 2023


Nordic Architect Panel – första undersökningen redan igång

Nordic Architect Panel – första undersökningen redan igång

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Nordic Architect Panel är namnet på initiativet som siktar på att sätta fokus på de senaste rönen kring arkitektur och arkitektyrkets roll i byggbranschen. Två gånger om året kommer Nordic Architect Panel att samla föreskrivare från Norden i en gemensam undersökning:

 

– Med Nordic Architect Panel vill vi skapa en nordisk plattform där föreskrivare från alla delar av arkitektbranschen får möjlighet att kroka arm över gränserna och dela sin bedömning om trender och tendenser. Det skall bli väldigt spännande att se vad vi kan lära oss av danskarna, finnarna, norrmännen och vad vi svenskar kan lära dem, säger Anna Ranow på Cembrit AB.

Enligt Cembrit är denna uppgift viktig eftersom vi står inför nya gemensamma utmaningar. Nordiskt samarbete kan hjälpa till att hitta hållbara och estetiska lösningar:

– Förhoppningsvis kan detta nya initiativ hjälpa till att inspirera till mer samarbete mellan arkitekter, beställare och entreprenörer, men på sikt också skapa ett forum för kunskapsdelning mellan de nordiska arkitektkontoren berättar arkitektrådgivare Linda Larsson-Levin, som även koordinerar Living Architects som Cembrits nordiska rådgivningsteam heter.

Nordic Architect Panel lanserade nyligen den första undersökningen i Norge, Danmark, Finland och Sverige. Alla arkitekter, ingenjörer eller konsulter som vill delta i Nordic Architect Panels undersökningar kan klicka på länken nedan. Siktet är inställt att få med minst 400 deltagare redan i första omgången.

Cembrit har redan gjort flera liknande undersökningar i Sverige sedan tio år och i Danmark sedan 2018. Det har bl a resulterat i trendrapporter och uppmärksammat hinder för ett bra innovationsklimat.

Svara på första undersökningen här👇 Läs mer här

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
Cembrit