• onsdag , 7 juni 2023


Cembrit inför nya mer logiska produktnamn

Cembrit inför nya mer logiska produktnamn

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Det är nya tider på Cembrit. Nu byter alla fasadprodukter namn. Välkända varumärken som “URBANNATURE” utgår för att ge plats för en ny, mer logisk och lättnavigerad namnstruktur.

De nya produktnamnen återspeglar karaktären hos de enskilda fasadskivorna såsom ytbehandling och färg. Själva produkterna och färgerna är desamma som tidigare, men till exempel byter “CEMENTMOOD” namn till “Cembrit Patina”, eftersom plattan ändrar utseende och patina över tiden. Syftet är att göra det lättare för kunderna att navigera bland färgerna och tydligt se skillnader mellan olika fasadskivor.

– Produkternas nya namn utgår från hur kunden logiskt väljer sin produkt: Först väljer man en färg och sedan produktegenskaper. Valmöjligheterna kommer i en naturlig ordning, som också avspeglas i namnen. Systemet är detsamma över hela fasadsortimentet och gör det snabbt och lätt att välja den lösning som man vill ha, förklarar Anna Ranow, kommunikationsansvarig på Cembrit.

Namnbytet sker i samband med etableringen av en helt ny fabrik i Ungern, som ska leverera fasadskivor med toppkvalitet. Den nya produktionsanläggningen möjliggör speciallösningar inom bl.a. skärning, färger och perforering, vilket innebär att särskilda designönskemål nu får ännu större utrymme. Den nya tekniken har också lett till att leveranstiden på fasadskivor kommer att vara betydligt kortare i framtiden.

De nya namnen genomförs i hela Cembrit-koncernen under året och presenterades för första gången för de svenska kunderna 2016-03-15. De nya namnen kommer finnas på den nya hemsidan som också visar produkternas arkitektoniska möjligheter tydligare än tidigare.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
Cembrit