• tisdag , 25 juni 2024


Närproducerat byggmaterial prioriteras högre i norr

Närproducerat byggmaterial prioriteras högre i norr

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Fastighetsägare i norra Sverige har en högre betalningsvilja för närproducerat byggmaterial i jämförelse med rikssnittet. Det visar årets Bygmabarometer som utförts av undersökningsföretaget YouGov.

Bygmabarometern, där Sveriges fastighetsägare intervjuas, genomförs årligen av undersökningsföretaget YouGov. Resultaten från årets Bygmabarometer visar att fastighetsägare i norra Sverige i högre utsträckning, jämfört med de i region Stockholm, planerar att genomföra en renovering/nybyggnation på egen hand under de kommande tre åren. Samtidigt har man 10 procent högre betalningsvilja för närproducerat byggmaterial i norra Sverige i jämförelse med rikssnittet.

– Bygma är sedan många år tillbaka väl förankrat i den norra regionen. Det känns positivt att få det bekräftat att vi i likhet med fastighetsägarna här anser att närproducerat byggmaterial är viktigt, säger Urban Johansson, vd Bygma Gruppen.

Bygmabarometern visar även att fastighetsägarna i norra Sverige i högre utsträckning har vidtagit åtgärden att tilläggsisolera golv, väggar eller fönster för en mer klimat- och miljövänlig bostad. Det är också en högre andel i norr som redan har (eller planerar) att vidta åtgärden att använda närproducerat byggmaterial.

Fakta Bygmabarometern: Bygmabarometern, som i år publiceras för fjärde året, är genomförd av marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 21-26 september 2016 har sammanlagt 1009 intervjuer genomförts via YouGov Sveriges internetpanel med kvinnor och män, 25-74 år som bor i egenägd bostad och/eller äger fritidshus. Urvalet är representativt för kön, ålder och region.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

Bygma