• tisdag , 25 juni 2024


Ny VD på Brunnberg & Forshed Arkitektkontor AB

Ny VD på Brunnberg & Forshed Arkitektkontor AB

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Staffan Corp, arkitekt SAR/MSA, är ny vd på Brunnberg & Forshed Arkitektkontor från den 16 januari. Bengt Hellström, arkitekt SAR/MSA, som varit Brunnberg & Forsheds vd i 20 år, kommer fortsättningsvis att vara delaktig i både styrelsen och ledningsgruppen. Ludmilla Larsson, arkitekt MSA, efterträder Staffan Corp som vice vd.

– Jag ser fram emot att utveckla Brunnberg & Forsheds starka varumärke tillsammans med både nya och gamla delägare. Vi har en stolt historia av social arkitektur med sin bas i människans behov. Människor gör platser och byggnader attraktiva och det är arkitekturens uppgift är att stödja detta, säger Staffan Corp.

Brunnberg & Forshed Arkitektkontor, med sina drygt 70 medarbetare, har sedan länge en stark position inom bostadsplanering och planprojekt. Kontorsprojekten har ökat i mängd och omfattning under åren. Förankring i forskning och akademi är företagets signum.

– Vi kommer att fortsätta med att stärka vår process och kunskap kring moderna kontor och att vidareutveckla vår goda förmåga till nytolkning och platsanalys på samma sätt som i projekten Främlingsvägen och Signalfabriken. Vi har spännande år framför oss och den nya ägargruppen och våra fantastiska medarbetare är ett starkt och stabilt team som tar kontoret in i framtiden, säger Staffan Corp.

Bytet av vd är ett led i den successionsprocess som företaget arbetat aktivt med under ett antal år och som befästes genom nya ägare vid årsskiftet 2013/14.

– Sedan slutet av 2013 har vi genomfört en successionsprocess där vi breddat ägargruppen med fler och yngre delägare. Kontoret har alltid jobbat generationsövergripande för att tillföra ny kunskap, nya idéer och erfarenheter. Det ligger i linje med vår strävan att ständigt utvecklas. Att jag nu lämnar över till Staffan Corp är ett led i detta, säger Bengt Hellström.

Frågor besvaras av:
Staffan Corp,
vd, +46 70 627 61 24, staffan.corp@brunnbergoforshed.se
Bengt Hellström, +46 70 630 61 54, bengt.hellstrom@brunnbergoforshed.se

www.brunnbergoforshed.se

Brunnberg & Forsheds ägargrupp består sedan januari 2014 av arkitekterna: Andreas Svensson, Alessandro Lucca, Bengt Hellström, Birgitta Gelhaar, Ingrid Moberg, Hans Bergström, Johan Brogren, Johanna Gill, Ludmilla Larsson (vice vd), Pär-Olof Olofsson, Rikard Hedin, Staffan Corp (vd) och Sören Eriksson

Under 2014 uppmärksammades Brunnberg & Forshed Arkitektkontor AB bland annat för projekten Svea Fanfar på Östermalm, Stockholm och Signalfabriken i Sundbyberg. Kontoret fick hedersomnämnande vid utdelningen Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris 2014 för kvarteret Sigma i Upplands Väsby. Det nominerades också till årets Stockholmsbyggnad för projektet Främlingsvägen i Midsommarkransen. Kv Druvan i Karlstad belönades med ett internationellt pris, CNU Charter Award for Best Block.

 

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
Brunnberg & Forshed