ANNONS
Betongindustri utökar sortimentet av klimatförbättrad betong

Betongindustri utökar sortimentet av klimatförbättrad betong

annons
ANNONS

Bolaget lanserar klimatförbättrad betong efter årsskiftet. Betongprodukterna ingår i Betongindustris befintliga koncept BI Optimal.

– Efterfrågan på betongprodukter med lägre klimatpåverkan ökar tydligt och vi ser därför ett behov av att uppdatera vårt befintliga miljösortiment. För att möta behovet och samtidigt underlätta för kunder och föreskrivande led att välja rätt betong – vilket betyder samma höga kvalitet men mindre koldioxidutsläpp – så lanserar vi nu vårt nya produktsortiment, säger Jonas Axeling, marknadschef på Betongindustri.

Det nya sortimentet ingår i Betongindustris befintliga koncept BI Optimal, som består av ett antal definierade betongprodukter och en optimeringstjänst i form av rådgivning inför beställning. Betongprodukterna går att välja i tre steg av koldioxidreduktion, BIO 1-2-3, baserat på miljöambition i projektet. Betongen har också specificerade koldioxidekvivalentnivåer.

– Klimatpåverkan uppstår både i produktionsskede, vid transporter och vid val av delmaterial. Därför är det bättre att specificera absoluta koldioxidekvivalentnivåer för betongprodukterna i stället för att endast redovisa reduktionsnivåer i procent. Detta hjälper såväl projektörer som entreprenörer att välja rätt betong, inte bara med hänsyn till beständighet och hållfasthetsklass utan också med hänsyn till miljöpåverkan, säger Jonas Axeling.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.